Balıkesir Belediyesi, Mevlit Kandili münasebetiyle Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu Konseri düzenledi. Kurtdereli Spor Salonundaki konseri yüzlerce vatandaş beğeniyle izledi.
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in doğumunun yıldönümü nedeniyle düzenlenen geceye, Belediye Başkanı İsmail Ok, Başkan Yardımcıları Yusuf Özenç, Tuna Aktürk, Ali Öztozlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İlhan Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz ve yüzlerce vatandaş katıldı. Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi Adem Kemaneci ve Türk Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ömer Faruk Özcan'ın konuk sanatçı olarak katıldığı program, Belediye Başkanı İsmail Ok'un günün anlamını belirten konuşması ile başladı. Başkan Ok, yaptığı kısa konuşmada; Mevlit Kandili'nden bir gece önce düzenledikleri programın, bir anlamda o ulvi geceye hazırlık ve o geceyi daha iyi idrak edebilmek anlamını taşıdığını söyledi. Başkan Ok, insanlığın iftiharı, yaratılmışların en güzeli olan Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği o aydınlık günün bir yıldönümünü daha idrak etmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, kandilin Balıkesir halkına, millete ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diledi. İnsanlığın bugün ırkı, dili, rengi, kavmi, soyu-sopu ne olursa olsun Hz. Muhammed'in hoşgörüyü, affı, fedakarlığı, barışı, hakkı ve sabrı tavsiye eden mesajlarına, O'nun örnek kişiliğine ve güzel ahlakına her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu belirten İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi olarak; insanlığa sevgi, saygı, hoşgörü ve mutluluk aşılayan ilahi mesajları getirmiş olan Son Nebi'ye olan hayranlığı bir kez daha dile getirebilmek için bu anma gecesini düzenlediklerini belirtti.
Belediye Başkanının konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetine geçildi. Ankara Kocatepe Camii İmam-Hatibi Adem Kemaneci Fatır Suresinin 15 ila 24'üncü ayetlerini, daha sonra da Zuhruf Suresinin 68 ila 73'üncü ayetlerini okudu. Daha sonra sahneyi, Türk Tasavvuf Müziği Sanatçısı Ömer Faruk Özcan aldı ve Belediye Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi Sazları eşliğinde izleyenlere, sevilen ilahilerden oluşan iki bölümlü bir konser sundu. Özcan, konserin icrası sırasında eser aralarında, izleyicilere, Hz. Peygamberi'in güzel sözlerinden örnekler sunarak, güzel ahlakından birkaç kesinti paylaştı. Özcan'ın ardından Balıkesirli beş hanendeden oluşan Buhara isimli yerel bir ilahi grubu sahne aldı. Buhara ilahi grubu izleyicilere, kendi beste ve güftelerinden oluşan bir program sunduktan sonra İzmir Sema Grubu izleyicilerin huzuruna çıktı. Sekiz semazenden oluşan grup, okunan ilahiler eşliğinde izleyenlere unutulmaz bir tat sundu. Sahneye yeniden gelen Ömer Faruk Özcan, hareketli ilahilerden oluşan bir demet sunarken Zağnos Paşa Cami İmam-Hatibi Bahtınur Çakar da Özcan'ın okuduğu bazı ilahilere gazellerle eşlik etti. Gecenin sonunda Belediye Başkanı İsmail Ok programda yer alan konukları ve sanatçıları kutlayıp, çiçek vererek teşekkür etti.
(YU)

23.01.2013 18:44:05 TSI

Editör: Wan Haber