Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Emniyet Müdürlüğü'nün Balıkesir Belediyesi'ne karşı yürüttüğü operasyonu değerlendirdi. Başkan Ok, "Çete lideri ben değilim, arkasından oraya gelecek tablo. Çete lideri Tuna Bey, iddianamede öyle yazıyor. Ama herhalde önümüzdeki süreçte çetenin gerçek lideri olarak beni kamuoyuna sunacaklardır" dedi.
Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda; Belediye Başkan Yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç'in gözaltına alındığını ve kendisinin arkadaşlarını ziyaret ettiğini anlattı. Başkan Ok, makamında düzenlediği basın toplantısında, operasyonla ilgili bilgi verirken, bunun tamamen siyasi bir operasyon olduğunu söyledi. Başkan Ok, "İlerleyen saatlerde yeni çağrılanlar da olabilir, ben de olabilirim. Bizim için veremeyeceğimiz sorunun cevabı söz konusu değil. Allah'a şükürler olsun vicdanen oldukça rahatım. Bizler Balıkesir halkının bizlere emanet ettiği kutsal görevi leke getirmeden 4 yılımızı tamamlamak üzereyiz. Kamuoyundan gizli çevirdiğimiz hiçbir şey yok. Yargıya, adalete güveniyoruz, inanıyoruz. Tüm Balıkesir'in dağı taşı operasyonun siyasi bir operasyon olduğunu biliyor, fazla bir söze gerek yok. Arkadaşlarımla ekibimle aklanarak çıkacağımıza inanıyoruz" dedi.
Gazetelere yansıyan ağır ithamları üzücü bulduğunu anlatan Başkan İsmail Ok, aklanacaklarına inandıklarını ifade etti. İsmail Ok, "Bize her şey denilebilir de rüşvet, ihaleye fesat, zimmet hele hele çete, gasp, öldürmeye teşebbüs bunlar çok komik şeyler. Balıkesir halkı bunlara gülüp geçmekle birlikte gerçekten yapılan ağır saldırıya çok büyük tepki verdiğini her yerde duyuyoruz, görüyoruz ve yaşıyoruz. Bizim endişemiz yok. Vicdanen o kadar rahat ve huzurluyum ki; keşke arkadaşlarım dışarıda olsa da ben içeride olsam. Bırakın çalmayı çırpmayı kuruş tasarruf yapmanın yönetim anlayışına sahibiz. Bunların esas sebebi; erken seçim direkten dönmeseydi 1 yılın altında zaman kalmıştı. Bütün mesele erken seçimin gündeme gelmesi ile başladı. Bu yönlendirmeler başladı. Bunları esas rahatsız eden AKP'nin kendi yaptığı anketlerde de, bir çok araştırma kuruluşunun araştırmaları neticesinde Balıkesir halkının bizlere olan güveni, desteği AKP'lileri rahatsız etmiştir. Bu saldırılar kesinlikle Balıkesir kamuoyunda bizleri küçük düşürmediği gibi tam tersine bunları tezgahlayanları yerlere sermiştir. Milletin yüzüne nasıl bakacaklar? Balıkesir kamuoyu onlara derslerini en iyi şekilde verecektir" diye konuştu.

BALIKESİRSPOR'A YARDIMLAR BIÇAK GİBİ KESİLDİ
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, emniyetin belediyeye düzenlediği operasyona Balıkesirspor kulübünün de dahil edildiğini, bunun temelinde hem Belediye hizmetlerindeki başarı hem de Balıkesirspor'un bugün geldiği başarılı konumundan rahatsızlık duyanların bulunduğunu söyledi. Balıkesirspor'un bu operasyondan etkilenmemesi için çalıştıklarını ifade eden İsmail Ok, ancak Balırkesirspor'a yapılan yardım ve bağışların bu olaydan sonra adeta bıçakla keser gibi kesildiğini söyledi. Belediye Başkanı İsmail Ok, "Çete lideri ben değilim. Çete lideri Tuna Bey, iddianame sizin elinizde olduğu için söylemekte sakınca yok herhalde. Ama herhalde önümüzdeki süreçte çetenin gerçek lideri olarak beni kamuoyuna sunacaklardır. Balıkesir kamuoyu ateş püskürüyor. Balıkesir halkından siyasi militanlar hariç, bir Allah'ın kulu "Evet İsmail hoca ve arkadaşları bu iddia edilenleri yapar" desinler Paşa Camii önünde sehpaya kendim çıkar, sandalyeye kendim vururum. Bu kadar rahatım. Nasıl Balıkesir halkı Belediyecilikte yaptıklarımızı taktir ediyorsa, Balıkesirspor'un geldiği nokta da birilerini rahatsız etti. Balıkesirspor'a giden bağışlar kesildi şimdi. Bağış yapan birisine 'senden bunu zorla mı aldılar; tehditle mi aldılar; Belediye Başkanına elden mi verdin?' gibi soru sorularsa adam ürkmez mi? Balıkesirspor'a yapılan bağışlar bıçakla keser gibi gibi kesildi" dedi.
(BD-YU)

01.12.2012 16:31:12 TSI

Editör: Wan Haber