Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan (GMKA) proje karşılığı aldığı 150 bin TL'lik desteği hastaları için kullandı. Engelli ve yatalak hastalarına evde hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 117 hastayı evinde tedavi ederken, 407 ev ziyaretinde bulundu.
Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kendi binasında faaliyetlerini anlattı. Balıkesir Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akdoğan ve Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Zekai Kafaoğlu'nun katıldığı törende evde hizmet biriminin faaliyetleri konusunda bilgi verildi. Genel Sekreter Hasan Yılmaz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde anestezi ile ameliyatlar yapılabileceğini söyledi. Yılmaz, "Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Keselerinin artmasını, bereketli olmasını diliyoruz. Bu yılda açıklanan destek programına başvurumuzu gerçekleştirdik" dedi.
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Sosyal destek programına başvuruda bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin önemli bir projeye imza attığını söyledi. Genel Sekreter Gündoğan, "Sosyal ayağı eksik bir kalkınmayı kabul etmiyoruz. Engelli vatandaşlarımız bizim için önemlidir. Evde sağlık hizmeti ile zorluk çeken hastalarımıza ulaşım kolayca sağlanmıştır. Bu ve buna benzer projeler bizi manen mutlu ediyor" dedi.
Evde Sağlık Birimi'nde hemşire olarak görev yapan Türkan Durmaz Çelik, yapılan hizmetleri slayt gösterisi eşliğinde anlattı. Hemşire Çelik, "2012 yılı içerisinde il merkezimize bağlı köyler de dahil olmak üzere 40 kadın, 49 erkek toplam 89 hastaya ilaveten yıl sonu itibariyle 117 hastamıza 407 ev ziyareti yapılarak hizmet sunulmuştur. 2013 yılı Ocak ayı 124 olan hasta sayımız bugün itibariyle 130'dur. Merkezimizde gerçekleştirilen diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, mobil röntgen, protez işlemleri ev ziyaretlerinde de aynı şekilde gerçekleştirilmektedir" dedi.
(BD-MŞ)

20.02.2013 17:43:09 TSI

Editör: Wan Haber