Aydın'da Eylül ayında tahliyesine karar verilen ve bugün yıkılması planlanan işyerinin tahliyesi mahkeme kararıyla durduruldu.
Aydın merkez Cuma Mahallesi Egemenlik Bulvarı'nda faaliyette bulunan iş yerinde 2012 yılının Eylül ayında kira süresi dolmasının ardından Aydın Belediyesi dükkanın tahliyesine karar vermişti. İşletmecilerine tebliğ edilen bu karara rağmen dükkanın boşaltılmadığı iddia edilerek yıkım kararı vermişti. Dün öğle saatleri itibariyle dükkan etrafında konuşlanan Aydın Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin yıkımı bugün gerçekleştireceği bildirilmişti.
Bugün sabah saatlerinden itibaren çok sayıda zabıta ve polisin işyeri önüne gelmesi ile başlayan gergin saatler mahkemenin tedbir kararı vermesiyle sona erdi. İşyeri sahiplerinin itirazını değerlendiren Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, kira sözleşmesiyle ilgili dava sonuçlanıncaya kadar 'işyerinin tahliyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına' karar verdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Başbalıkçı Dokuz Kardeşler Su Ürün Gıda Tarım, Hayvancılık Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti'nin vekili olan AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği tutanağa göre dava bitimine kadar işyeri hakkında ihtiyati tedbir bulunduğunu belirterek, "Belediye bu işyeriyle ilgili kira sözleşmesini tek taraflı olarak fesih ederek tahliye ve ardından yıkım kararı aldı. Biz hukuki girişimlerimizin yanında noter aracılığı ile de konuyu belediye yetkililerine ilettik. Yıkım kararının ardından Çarşamba günü gerekli müracaatımızı yaptık. Her hangi bir yargı kararı olmadan böyle bir eylemi gerçekleştiremezsiniz. Bunun sonucu olarak da mahkeme bunun dava sonuçlanıncaya kadar 'işyerinin tahliyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verdi. Hele burası için bir çözüm üretmeden böyle bir işe kalkışmak çok yanış. Pazarlarda balık satışı yasaklandı, balık çarşısı açılmadı şimdi de burayı yıkmak istiyorlar. Bu halk balık ihtiyacını nerden karşılayacak. Şimdilik yargı kararıyla bu yanlışın önüne geçildi. Gelişmelerin takipçisi olacağız" dedi.
2009 yılında işyerini Yap-İşlet-Devlet modeliyle Aydın'a kazandırdıklarını anımsatan işyeri sahiplerinden Cengiz Sözügeçer de, yapılan 3 yıllık kira sözleşmesinin ardından belediyenin sözleşme yenilemeyi kabul etmediğini savundu. Belediye ile sorunu çözmek için görüşmeye çalıştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını öne süren Sözügeçer, "Sayın Başkanımız iş yerimize gelip bizi ziyaret etmişti. Biz gene aynı şekilde konuşarak sorunu çözmek isterdik. Bizim belediyenin kararına karşı çıkmak gibi bir amacımız yok. Sonuçta herkes kendi işimi yapıyor. Burası ve balık çarşısıyla ilgili tespit ettiğimiz sorunların giderilmesi için yargıya başvurmuştuk. Şimdi gelece sonuçları bekliyoruz. Yıllardır Aydın'da balık satışı sıkıntı oluyor. Burası da olmayınca halk nerden balık alacak. Ben Aydın'da doğup büyüdüm. Bir yere gitmiyoruz. Halen buradayız ve Aydınlılara hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Aydın 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kira sözleşmesiyle ilgili dava sonuçlanıncaya kadar işyerinin tahliyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına yönelik kararın belediye yetkililerine ulaştırılmasının ardından dün öğleden beri bölgeye yıkım içi bekleyen belediyeye ait iş makineleri bölgeden ayrıldı.
(SK-MB-İK)

18.01.2013 12:38:56 TSI

Editör: Wan Haber