Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, balık almak için arkadaşlarıyla birlikte balıkçı barınağına giden Yücel Altıntaş, burada şiddetli fırtınaya yenik düşen bir şahin buldu. Gerekli bakımları yapılarak iyileştirilen kuş, yeniden doğaya salınacak.
Yücel Altıntaş, Cem Çelik, Murat Şahin ve İbrahim Pulatlı isimli dört vatandaş Şevketiye köyündeki balıkçı barınağını gezerken fark ettikleri şahine sahip çıktı. İstanbul'dan gezmek için Çanakkale'ye gelen Yücel Altıntaş, "Şevketiye köyündeki balıkçı barınağını gezerken bitkin halde bir kuş gördük. Önce martıya benzettik. Yanına yaklaşınca doğan ya da şahin olabileceğini zannettik. Hemen Lapseki'den yetkilileri aradık. Veterinere teslim edeceğiz. İnşallah en kısa zamanda iyileşerek doğaya dönebilecek" diye konuştu.
Ev sahibi İbrahim Pulatlı, arkadaşlarına balık alma niyetiyle gittikleri barınakta şahini bulduklarını söyledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hatice Ceren, vatandaşların ihbarı üzerine bir veteriner hekim yolladı. İlçe Müdürlüğüne bağlı Veteriner Hekim İsmet Öner, yaptığı incelemede şahinde kırık veya yaralanma olmadığını tespit etti. Sert esen rüzgarın şahini yıprattığını aktaran Öner, su ve et vererek beslenmesini sağladı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde bir gün boyunca dinlenecek olan şahin, kendisini toparlamasının ardından doğaya salınacak.
(MU-GD-İHS

04.02.2013 10:13:51 TSI

Editör: Wan Haber