Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde ilk kez mücadele eden Balçova Belediye Termal Spor Bayan Basketbol Takımı karşılaşmalar sonunda Play-Off gurubuna katılmaya hak kazandı.
Balçova Belediyesi'nin açtığı ücretsiz spor kurslarına katılarak kendini geliştiren bayan basketbolcular önemli bir başarıya imza attı. Yılmadan çalışan bayan basketbolcular bu yılın başında katılmaya hak kazandıkları Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde oynadıkları 18 maçta 26 puan toplayarak PlayOff Grubuna çıktı. Üç gruptan 18 takımın katılacağı Play-Off grubunda ilk maçını Edirne Spor ile yapacak olan Balçova'nın yıldızları bu maçın hazırlıklarına da başladı.
Yedi yıldır Ücretsiz Spor Okulları ile farklı bir uygulama yaptıklarını ifade eden Başkan Çalkaya "Biz spor yapmak için paraya gerek yok diyerek ailelere çağrı yaptık. Şu anda 6 bin çocuğumuz tesislerimizde ücretsiz spor yapıyor. 13 ayrı branşta çocuklarımız spor yapıyor. Aralarında çok başarılı olanlar ile takım kuruyoruz. Çocuklarımız sporun çıkarcı tarafını görmeden profesyonel oluyorlar. Bugün kızlarımız çalışınca başarılı olacağının en güzel örneğini bizlere gösterdi. Eminim ki yeni gurupta da başarılı olacaklar" diye konuştu.
(HK)

19.02.2013 11:33:24 TSI

Editör: Wan Haber