Balçova Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, mutlu bir gelecek için elele verdi. Proje ile Türkiye'ye örnek olacak bir model oluşturulacak.
Toplum sağlığı ile ilgili yaptığı çalışmalar ile özellikle önlenebilir hastalıkların önüne geçmeyi hedefleyen Balçova Belediyesi, her gün binlerce hastaya şifa dağıtan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Türkiye'ye örnek olacak "Olumlu Anne-Babalık Hakkında Farkındalık ve Beceri Kazandırma Aile Eğitimi Projesi'ne" başladı.
Avustralya'nın Queensland Üniversitesi'nde geliştirilen ve 27 ülkede etkinliği kanıtlanmış olan Olumlu Anne-Babalık Programı Triple P (Positive Parenting Program) işbirliği ile gerçekleştirilen projede ilk olarak Balçova'da yaşayan 0-18 yaş arasındaki 17 bin çocuk ve ergenin ebeveyni olan 8 bin ailenin bilgileri değerlendirildi. Değerlendirilen bilgiler sonucunda tespit edilen ailelere Balçova Belediyesi Semtevleri aracılığıyla ulaşılarak bu aileler seminere davet edildi. Gruplar halinde gelen ebeveynlere olumlu ebeveynlik teknikleri ve çocukların ruhsal durumlarını kalkındırmayı hedefleyen eğitimler veriliyor. Bu sayede Balçovalı aileler ilk olarak çocukları ile nasıl bağ kuracaklarını öğreniyor.
9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı öğretim görevlileri tarafından verilen eğitimlere katılan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya amaçlarının özellikle çocuklara güzel bir gelecek hazırlamak olduğunu ifade ederek, "Biz eğitime, sağlığa, spora sınırsız destek veriyoruz. Tek amacımız çocuklarımızın iyi eğitim alması, kendine güvenen, başarılı bir nesil yetişmesi ve yakalanacakları hastalıklar gibi karşılaşacakları problemlere karşı önceden önlem alabilmek. Bu proje ile de hem aile birliğinin korunmasını hem de çocukların huzurlu bir aile ortamında yetişmesini hedefliyoruz" diye konuştu.
İki yıl sürecek çalışma grup seminerlerinin ardından ebeveynler ile yüz yüze görüşmeler yapılacak. Bu görüşmelerin ardında ileri bilgilendirme ve beceri kazandırma eğitimleri verilecek.
(FS-ERG-Y)

18.12.2012 13:43:41 TSI

Editör: Wan Haber