2006 yılından bu yana MOBESE Sistemi ile kontrol edilen Balçova'da artık ilçeye giren çalıntı ve aranan araçlarda anında tespit edilecek.
Balçova Belediyesi altı yıl önce güvenlik sorununu ortadan kaldırabilmek için kurduğu MOBESSE Sistemi'ni İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim etmiş bu teknolojik yenilenmenin ardından da ilçedeki hırsızlık olaylarında önemli bir artış meydana gelmişti. İlçenin ana caddeleri, okullar, sanayi sitesi ve parklar Balçova Belediyesi'nin kurduğu yüzlerce kamera ile anında izleniyor olumsuz bir durumda polis müdahale ediyordu.
ÇALINTI ARAÇLAR TESPİT EDİLECEK
Teknolojik altyapısını güçlendiren Balçova Belediyesi, bu hizmetini şimdi başka bir uygulamada daha İzmir Emniyeti ile paylaşıyor. Balçova'nın şu anda 3 noktasına konulan kameralar Balçova Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü Fiber Optik alt yapısı ile İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlandı. Kurulan Plaka Tanıma Sistemi yazılımı ile ilçeye giriş yapan çalıntı veya aranan araçlar anında tespit edilerek müdahale edilebiliyor. Sistem ilerleyen günlerde kentin tüm giriş çıkışlarında uygulanacak.
Güvenliğin toplumun en önemli sorunlarından birisi olduğunu kabul edilen bir gerçek olduğunu vurgulayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Balçova'da altı yıl önce bir esnafımızın ölümüyle sonuçlanan gasp olayından sonra MOBESE sistemini kurmaya karar vermiştik. Sistemin tamamını biz kurarak Emniyet Müdürlüğümüze devrettik. Bu sistem sayesinde hem hırsızlık olayları önemli bir ölçüde düştü. Ayrıca okullarımızın sisteme dahil edilmesi ile çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin güvenliğini de sağlamış olduk" dedi.
(AH-Y)

02.02.2013 11:46:02 TSI

Editör: Wan Haber