Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, bu yıl da geleneği bozmayarak,yeni yıla Balçovalılar ile birlikte girdi.
Gün boyunca eşi Fatma Hanım ile birlikte kimsesiz ve sağlık sorunları yaşayan vatandaşların evlerine konuk olan Başkan Çalkaya, "İstersen ilçenin yollarını altınla kapla, içinde yaşayanlar mutsuz ise bir anlamı yok. Biz yeni yıla girerken mutlulukları" dedi.
Başkan Çalkaya, iki yıldır yaptığı yılbaşı gezilerinde bu yıl da geleneği bozmadı. Eşi Fatma Hanımı da yanına alan Başkan Çalkaya, ev ziyaretlerinde bulundu. Öğlen saatlerinde ziyaretlerine başlayan Başkan Çalkaya, gece 23.00'e kadar sekiz mahallede toplam 24 eve konuk oldu. Kimisi eşini kaybetmiş, kimisi amansız hastalıklarla kahramanca mücadele eden birçoğu da geçim derdi çeken vatandaşlar Başkan Çalkaya ve Fatma Çalkaya'yı konuk etmenin mutluluğunu yaşadı.
Her evde ayrı bir hayat hikayesi ile karşılaştıklarını belirten Başkan Çalkaya, "Biz manevi duyguların paylaşıldıkça arttığına inanıyoruz. Dertler paylaştıkça azalıyor mutluluklarda artıyor. Biz yeni yıla girerken vatandaşlarımızla birlikte bu duyguları paylaşıyoruz. Onların dertlerinden bir nebze olsun uzaklaşması, çocukların bir tebessümü dünyalara bedel" diye konuştu.
(EA-HD)

01.01.2013 11:27:51 TSI

Editör: Wan Haber