ADANA - McDonald's Çocuk Vakfı tarafından Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Genel Çocuk Polikliniği'nde yürütülen alt yapı ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

Türkiye'nin birçok ilindeki hastanelerde çocuk servislerini yenilen McDonald's Çocuk Vakfı, 42. Projesi'ni Adana'da gerçekleştirdi. Yenilenen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Genel Çocuk Polikliniği'nin açılışında konuşan ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atila Tanyeli, 20 milyona yakın nüfus ortalamasının olduğu Çukurova bölgesinin en önemli çocuk sağlığı merkezi olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Tanyeli, yapılan yenileme çalışmasının önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Tanyeli, polikliniğin her yıl binlerce çocuğun sağlığına kavuşmasında çok büyük önem taşıyacağını kaydetti.

McDonald's Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Başarır ise yaklaşık 400 metrekarelik bir alanda yer alan polikliniğin alt yapısının tamamen yenilendiğini anlattı. Bugüne kadar çocukların sağlığı ve mutluluğu için Türkiye'de birçok proje gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başarır, "Adana, bölgenin merkezinde yer alan bir ilimiz, burada da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, sağlık konusunda öncü ve önemli rol oynayan köklü bir kurum. Daha önce de diğer illerde birçok projede yaptığımız gibi, çocuklara özel bir alanın alt yapısını yenilemiş, polikliniği tefriş etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum." dedi. Başarır, daha önce de Afyonkarahisar, Ankara, Çanakkale, Çorlu, Aydın, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Trabzon ve Van'daki hastanelerde bu tür çalışmalar yaptıklarına vurgu yaparak, bundan sonra da bu tür çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti. CİHAN

Editör: Wan Haber