Balat'ta meydana gelen yangın yürekleri ağızlara getirdi. 4 katlı bir binada başlayan yangının hızlıca büyümesiyle birlikte çevredeki binalara sıçraması daha da korkuttu. Mekruh binada çıkan yangın 3 binaya daha sıçradı ve giderek yayılıyordu. İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı


Fatih, Balat Mahallesi, Yıldırım Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı metruk bir ahşap binada saat 21.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede binanın tamamını saran alevler, ahşap yapının yanında ve karşısında bulunan 2 farklı ahşap binaya daha sıçradı. Yangın nedeniyle alev alev yanan 3 ahşap bina da küle dönerken, binalardan birinden çöken cumba nedeniyle yangının sıçradığı başka bir binada da hasar meydana geldi.

ÇOK SAYIDA İTFAİYE EKİBİ SEVK EDİLDİ

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Fatih, Beyoğlu, Şişli ve Bayrampaşa'dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye araçları, sokak üzerindeki yol çalışması nedeniyle yangın bölgesine girmekte zorluk çekti.

İtfaiye erleri, alev topuna dönen ahşap binalara köpüklü suyla müdahale etti. Yangın, ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Ayrıca, TEDAŞ ekipleri de olay mahalline gelerek bölgenin elektriğini kesti. Yangının başladığı ve sıçradığı binalarda olay sırasında kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından, yola ve çevreye yayılan enkazın kaldırılması için çalışma başlatıldı. Yangın sırasında çöken ahşap binalardan birinde bulunan büyük çaptaki risk teşkil eden parçalar, itfaiye ekipleri tarafından halat yardımıyla yıkıldı. 

Salih Gezgin adlı işyeri sahibi, "Yangının nasıl çıktığını görmedik. Arkadaşlar haber verdiler. Hemen çıkıp bakmaya gittik. İnsanların evlerinin yandığını gördük. Orada bir metruk ev yanıyordu. Karşı tarafa sıçradı. İtfaiye gelemedi, çünkü belediyenin yol çalışması var. Yanılmıyorsam 4 metruk bina yandı. Elektrikler de önlem amaçlı kesildi. Çünkü kofralar yandı orada şeklinde konuştu.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

Editör: Wan Haber