İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) arasında gönüllülük protokolü imzalandı.
AFAD merkezinde düzenlenen törene Dernek Başkanı Eray Türemen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Yalçın Mumcu katıldı. Eray Türemen ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı arasında gönüllük protokolü imzalandı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, "Gönüllülerle işbirliği yapmak çalışmalarımıza güç veriyor. Diğer gönüllü kurum ve kuruluşlarını da protokol imzalamaya davet ediyorum" dedi.
Eray Türemen eğitimlerde ve tatbikatlarda BAKUT olarak belirli bir seviyeye geldiklerini ifade ederek, "Bu protokol bizim için çok önemli. Amacımız birlikte daha çok çalışarak arama kurtarma konusunda halkımıza, ihtiyacı olan insanlara faydalı olabilmektir" dedi.
Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Yalçın Mumcu ise sivil toplum ekipleriyle düzenli ve organize çalışmak istediklerini anlattı. BAKUT ile Van'da da beraber çalıştıklarını söyleyen Mumcu, protokolün hayırlı olmasını diledi.
(ZP-YS)

09.12.2012 11:22:26 TSI

Editör: Wan Haber