Karşıyaka bu kez Bakü'den sanatçıları ağırlıyor. Azerbaycan'ın ünlü piyanistlerinden Arzu Safarova ile yine aynı ülkede yetişen İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestrası sanatçılarından kemancı Ruşen Muzaffer, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde keman-piyano repertuarının seçkin örneklerini yorumlayacaklar.
Karşıyaka bu kez Bakü'den sanatçıları ağırlıyor. Azerbaycan'ın ünlü piyanistlerinden Arzu Safarova ile yine aynı ülkede yetişen İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestrası sanatçılarından kemancı Ruşen Muzaffer, yarın saat 20.00'de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde keman piyano repertuarının seçkin örneklerini yorumlayacaklar.
"Bakü'den Karşıyaka'ya" içeriğiyle gerçekleştirilecek olan dinleti Vitali, Brahms, Grieg gibi ünlü bestecilerin eserlerinin yorumlanmasıyla başlayacak; kısa bir aranın ardından Çaykovski, Prokofiev ve Amirov'un besteleriyle sürecek.
Çok küçük yaşlarda keman eğitimi almaya başlayan, sanat yaşamı boyunca birçok başarıya imza atan, iki kez birincilik ödülü almış bulunan Ruşen Muzaffer, yurtiçi ve yurtdışı konserlerini sürdürmektedir. Sanatçıya piyanoda eşlik edecek olan Arzu Safarova, birçok ülkede konserler ve resitaller gerçekleştirmiş, 1997-98 yıllarında Trakya Üniversitesi Edirne Devlet Konservatuarında öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Safarova halen Bakü Müzik Akademisinde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
(EA-ERG-Y)

10.01.2013 13:07:21 TSI

Editör: Wan Haber