Farklı görüşlerdeki parti mensuplarının birbirleriyle görüşüp, birbiriyle konuşup ve birbirine selam verdiği bu dönemin kendilerine umut verdiğini söyledi. 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İsa Berge, başlatılan çözüm sürecinin umut tohumları ektiğini belirtti.

Ülkenin temel sorununun özellikle bu bölgede daha çok sağduyu gerektirdiğini ifade eden Berge, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) birlikte uzlaşı içerisinde yürüttüğü sürece sivil toplum örgütleri olarak kendilerinin değerli bulduklarını kaydetti. Berge, “Sürecin oluşturmuş olduğu hava şimdiden bölgemize, ülkemize ve dolayısıyla esnafımıza ve üyelerimize bir motivasyon sağlamıştır. Allah nasip etsin ki böyle devam etsin.

Bu gidişatla birlikte esnafımız kendini yenileyecek, çok daha güzel hizmetler sunacaktır. İlimizde sanayi, turizm ve eğitim yeni bir modern ağını da beraberinde getirecektir. Ülkelerin gelişmesi siyasi, ekonomi ve istikrar ile olur. Bu sürece bütün siyasi partilerin, vicdanı olan, ülkesini, vatanını seven herkesin katkı sunması gerekiyor. İnşallah bundan sonra bölgemizde ve ülkemizde sadece kardeşlik çiçekleri açacaktır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde siyasi partilerin artık çok rahat birbirlerine gidebildiği, kahvede buluşup sohbet ettikleri, birbirlerine selam verdiği bir dönem yaşanıyor. Bu da bizlere umut veriyor. 1950 ile 1960’tan sonra ilk defa güzel bir dönem yaşıyoruz. İpin ucu nereye giderse gitsin biz elimizden geleni yapacağız ve oda olarak her türlü hizmete hazırız” dedi.

Editör: Wan Haber