Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından toplum sağlığına yönelik sürdürülen ücretsiz hizmetler kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik ambulans hizmeti de sunuluyor.
Sosyal ve ekonomik yoksunluk içindeki engelli, yaşlı ve yatalak vatandaşlara ücretsiz olarak evde sağlık ve bakım hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tıbbi tedavilerinin yanısıra sosyal bakımlarını da yapıyor. Çalışma kapsamında sertifikalı bakım elemanları tarafından yaşlı ve engellilerin kişisel bakımları, ev temizlikleri, yemek ve pazar alışverişleri gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Faturaları ödenirken, hastane işlemleri ile tedavilerinin periyodik takibi de gerçekleştiriliyor.
Yürüyemeyen ve çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle yatağa muhtaç şekilde yaşayan hastalar, tedavileri için ambulansla hastaneye götürülüp, getiriliyor. Üç bin 265 kişinin faydalandığı evde sağlık hizmetinde ayrıca hastaların diş muayeneleri de yapılıyor. Diş doktoru tarafından genel diş sağlığı kontrolünden geçen hastaların diş taşı temizliği, dolgu gibi tedavileri yapılırken, daha komplike işlemlerde ise hasta sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, evde bakım hizmeti kapsamında 2012 yılında 9 bin 630 ev ziyareti gerçekleştirildiğini belirtti.
(SK-Y)

31.01.2013 11:23:43 TSI

Editör: Wan Haber