Ulaştırma Eski Bakanı Lütfi Elvan, bazı bakanlıklarda yapılandırılmaya gidileceğini ayrıca reformlardan sorumlu bir başbakan yardımcılığının kurulacağını söyledi.

YSK'nın 1 Kasım seçimlerinin resmi sonuçlarını açıklamasının ardından yeni hükümet kurma çalışmaları da hızlandı. Yürütülen çalışmalar hakkında NTV'nin sorularını cevaplayan Elvan, bazı bakanlıklarda düzenlemeye gidileceğini ifade ederken reformlar için yeni bir başbakan yardımcılığının kurulacağını söyledi. 


"YASAL DEĞİŞİKLİK GEREKİYOR"

Bazı bakanlıkların yeniden yapılandırılacağını; ancak bunlar için bir takım yasal değişiklikler gerektiğini belirten Elvan, bu kapsamda kamu yönetimi alanında yeni bir başbakan yardımcılığının oluşturulmasının gündemde olduğunu söyledi. Elvan şöyle konuştu;

"Reform ve görev gücü altında, reformlardan sorumlu bir birimin oluşturulması düşünülüyor. Bu reformların izlenmesi sağlanacak. Bir başbakan yardımcısının önderliğinde bu reformlar tekter teker hayata geçirilecek.Şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Bununla ilgili bir çalışma yapılacak. Hükümet kurulduktan sonra bu gerçekleşecek. Çalışmalardan sonra sayın Başbakanımız veya Hükümet Sözcümüz bunu kamuoyuyla paylaşır diye düşünüyorum."

Editör: Wan Haber