Serviste çalınan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Aşkın Asan’ın makam aracına polis Suriye ’de ulaştı. Aracı, 15 yaşındaki M.T.’nin çalarak İstanbul ’a götürdüğü, buradan başkasına satılan aracın sahte Alman plakası takılarak Suriye’ye götürüldüğü belirlendi.
 
Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre Hatay’a kadar aracın izini süren polis, aracın izine Suriye’den ulaştı.
 
ORGANİZE İŞLER 
Oto Hırsızlık büro amirliği, çalınan makam aracın bulunması için 3 kişilik özel ekip kurdu. Aracın izine güvenlik kameraları ve MOBESE’den ulaşan özel ekip, 15 yaşındaki M.T.’nin aracı çaldığını tespit etti. Servis önünde aracı çalan M.T.’nin 3 saat içinde İstanbul’a ulaşarak aracı Murat Y.’ye (32) teslim ettiğini belirledi. M.T.’nin yolda bir pastaneye girerek simit alması da güvenlik kameralarına yansıdı.
 
2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 
Özel ekip, M.T.’yi Ankara ’da, aracı teslim ettiği Murat Y.’yi ise İstanbul’da gözaltına aldı, ancak makam aracına ulaşamadı. M.T., ifadesinde aracı 750 lira karşılığında çalarak İstanbul’a götürüp Murat Y.’ye teslim ettiğini söylerken, Murat Y. ise aracı isimlerini bilmediği 2’si Suriyeli 3 kişiye 50 bin lira karşılığında sattığını anlattı. İfadeler doğrultusunda İstanbul’da iz süren polis, aracın 20 gün önce şehirden ayrıldığına dair görüntülere ulaştı. Sahte Alman plakası takılan aracın görüntülerini Hatay’a kadar izleyen özel ekip bu kentte giderek çalışmalarını sürdürdü.
 
SURİYE’DEN ORTAYA ÇIKTI
Aracın Hatay’dan Suriye sınırına kadar izine ulaşan özel ekip, aracın ardından sınır dışına çıkarıldığını belirledi. MİT ve Özgür Suriye Ordusu yetkilileriyle de bağlantıya geçilerek aracın Suriye’de olduğu tespit edildi. Burada yapılan çalışmaların ardından Özgür Suriye Ordusu yetkilileri aracı teslim alarak Türkiye ’ye getirdi. Özel ekip de Hatay’dan aldığı makam aracını Ankara’ya getirdi. Araç bayramdan bir gün önce de Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Aşkın Asan’a teslim edildi.
 
100 ARACIN DAHA İZİNE ULAŞILDI
Yapılan çalışmalarda Türkiye-Suriye arasında çalıntı oto çetesine ulaşan polis, İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya, Bursa, Yalova’dan çalınan 100 aracın Suriye’ye kaçırıldığını da tespit etti. Araçları, dikkat çekmemeleri ve az ceza almaları nedeniyle küçük yaştaki çocuklara çaldıran çetenin, ardından sahte plakalar taktıkları araçları Suriye’ye götürdükleri ortaya çıktı. Makam aracını çalan M.T. ile aracı İstanbul’da teslim alan Murat Y. çıkarıldıkları mahkemece Adli Kontrol Şartı’yla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis şimdi Türkiye-Suriye hattında çalışan çete üyelerine ulaşmaya çalışıyor. radikal
Editör: Wan Haber