Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kentteki temaslarının ardından kentten ayrıldı.
Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile birlikte Afgan polis adaylarının eğitim gördüğü Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin kentten ayrıldı.
Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'yi Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'ndan uğurlayan Bakan Yılmaz ve Şahin, daha sonra kentteki bir restoranda yemek yedi. Yemekte konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sivas Polis Meslek Yüksekokulu'nda başarılı bir çalışma gördüklerini ifade ederek, "Ortak bir çalışma, tercüme yapılarak ifade edilen bir eğitim faaliyeti. Duygusal yakınlık olsa da dil farkı olan, belli kültür farkı olan bir öğrenci grubuna bir disiplin çerçevesinde eğitim vermek oldukça zordur. Burada bu başarıyı gördük" diye konuştu.
Türkiye'nin kalkındığını dile getiren Şahin, "Bu bakımdan ülkemizin her yerinde gördüğümüz başarılı çalışmalardan bir tanesini de bugün burada görmüş, değerlendirmiş olduk. Sivas'ımıza başarılar diliyorum. Ben haftada bir Sivas'ı gören biri değilim. 2011'de gördüğüm Sivas ile bugün gördüğüm Sivas farklı. Şehrin daha temiz, daha güvenli bir şehir olduğunu gördüm. Kentsel dönüşüm noktasında çok önemli gelişmelerin olduğunu gördüm. Konuk Cumhurbaşkanının da dikkatini çekecek bir Sivas gördüm. Kendisi de Sivas'ın Doğu ile Orta Anadolu arasında bu denli düzenli ve temiz bir şehir olduğunu görerek memnuniyetini ifade etti. Bu da gösteriyor ki Türkiye her yönüyle kalkınan bir ülke. İddia ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanını Ağrı'ya götürsek yüz ağartıcı tablolarımız Allah'a şükür var. Türkiye Allah'a şükür kalkınıyor" ifadelerini kullandı.
Bakanlar, daha sonra hava yolu ile kentten ayrıldı.
(TB-AÖ-GS-Y)

13.12.2012 16:23:50 TSI

Editör: Wan Haber