Bingöl'e gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın eşleri, Bingöl Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın eşi Prof. Dr. Yıldız Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın eşi Tülay Yılmaz, Sevgi Mağazası ve Kültür Merkezi'nde bulunan okuma salonlarında eğitim alan kız çocuklarını ziyaret etti. Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Salonu'nda gerçekleşen programda, Kadın Koordinasyon Merkezi hakkında bilgiler veren Bingöl Belediyesi Meclis Üyesi Feyza Başak Koç, çalışmaların sevgi ve kararlılıkla devam ettiğine vurgu yaptı.
Kadın Koordinasyon Merkezi'nde yapılan çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlatan Bingöl Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi Kişisel Gelişim Uzmanı H. Gönül Tuna Gende ise, Kadın Koordinasyon Merkezi'nin Bingöl'de yaşayan gönüllülerin yürek zenginliklerini, sevgiye muhtaç insanlarla paylaştığı buluşma noktası olduğunu söyledi. Merkezin üç ana başlık altında faaliyet gösterdiğini ifade eden Gende, "Kadın Koordinasyon Merkezi; sermayesi sevgi, şefkat, emek ve gönül olan yardım faaliyetlerinin Bingöl'de yaşayan gerçek ihtiyaç sahipleriyle buluşmasını sağlamayı hedeflemektedir. Üç ana başlık altında faaliyet göstermektedir. Bunlar; sevgi-şefkat yardımı, sevgi mağazası, eğitim yardımı olarak değerlendirilmiştir. Gönüllüler ve hayırseverlerin işbirliğiyle bu sorunların çözümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Yoksulluk kaynaklı ciddi, sosyal, sağlık ve psikolojik problemler, travma halini almadan çözülmesi gereken önemli sorunlardır. Toplumumuz, gelenekleri ve görenekleri güçlü aile bağları, sosyoekonomik imkanları ve yardımseverlik anlayışı ile bu olumsuz tabloyu aşacak güç ve imkana sahiptir. Yapılması gereken toplumun içindeki bu dinamiğin ortaya çıkartılması, harekete geçirilmesidir. Kadın Koordinasyon Merkezi buna rehberlik ve öncülük yapmaktadır" şeklinde konuştu.
Amaçlarının; gerçek ihtiyaç sahibine zamanında yardım yapmak olduğunu belirten Gende, "Kaliteli bir yönetim anlayışı ile yola çıktık. Bağışçıdan başlayarak yardım alanlara kadar malzemenin tüm serüveni kayıt altına alınacaktır. Bir bağışçı herhangi bir tarihte bağışladığı malzemelerden herhangi birinin nerede, kime, ne zaman, kim tarafından teslim edildiğini öğrenebilecektir. Bağışlarda yeninin yanında ikinci el giysi, mobilya, kitap, kumaş kabul ediyoruz. Bize bağışlanan kumaşlardan fakir genç kızlarımıza çeyizler hazırlanarak katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Merkeze gelen yardımları, depolanacak malzemeler değil, sahibine ulaştırılacak emanetler olarak görmekteyiz. Ekiplerimiz mağdur aileleri tek tek ziyaret edip, ihtiyaçlarının niteliğini belirttikten sonra malzemeleri ulaştırıyoruz" diye konuştu.
Gende, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aileler sorunlarına göre kriterlere ayrılıp ve buna göre takip edilmektedir. Bize verilen ikinci el giysiler yıkanıp, ütülenip ve paketlenip en şık hale getirildikten sonra emin ellerle sahibine ulaştırılmaktadır. Sizin eskiniz ile eskimeyen dostluklar kuruyoruz. Hakk için halka hizmet etmenin sevincini paylaşıyoruz. Acıları ve sevinçleri paylaşıyoruz. Bu hayırlı yolda birlikte yürümek ve heyecanımızı sizlerle de yaşamak için aramızda görmek istiyoruz. Sevgi ve hizmet yolumuz açık olsun."
Yapılan çalışmalarda Kadın Koordinasyon Merkezi'ne katkı sunan üye, gönüllü ve destekçilerine teşekkür eden Gende, Bingöl Belediyesi'nin, Kültür Merkezi ve Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde bin öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti verildiğini de dile getirdi.
Gönül Gende, son olarak Veysel Belgin'in sınıf arkadaşının yazdığı şiiri okurken, salonda duygusal anlar yaşandı. Şiirden çok etkilenen Yıldız Atalay, bombalı saldırıda şehit olan Mehmet Çibuk, Hatice ve Veysel Belgin'in ruhları için Fatiha okudu.
Programda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın eşi Prof. Dr. Yıldız Atalay, okuma salonlarında okuyan öğrencilerden çok etkilendiğini belirterek, "Anadolumuzun bizim için gözde bir şehri olan Bingöl'e geldiğimiz için çok mutluyuz. Her gittiğimiz ortamda böylesine sıcak ve birbirinden değerli arkadaşlarla karşılaşıyoruz. Buraları seviyoruz. Ben de ömrümün önemli bir kısmını Erzurum'da geçirdim. Büyükşehirlerde yaşadım, ancak Anadolu'nun farkındayım. Buraları çok seviyoruz. Buradaki kaynaşmaların, insanların birbirine verdiği değerin daha farklı olduğunu biliyoruz. Hayal ettiklerimizi, gittiğimiz yerlerde buluyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın ne kadar özverili ve fedakar olduklarını, anne olduklarını, kadın olduklarını, A şehrinden B şehrine hiç farklı olmadıklarını görüyoruz. Sevgilerini bu memleketin değerleri için harcıyorlar. Kadın Koordinasyon Merkezi üyeleri ve gönüllülerine başarılar diliyorum. Yanlarında olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilere belediyenin el atmasını çok heyecanla karşıladım. Bu ülkenin hayrına ve faydasına okuma salonlarında okuyan öğrencilerin içinden önemli değerler çıkacaktır, biliyorum. İnsanların büyüdüğü yerlerin şans getirdiğini biliyorum. Doğduğu ortamın şans getirdiğini biliyorum. Öğrencilerimizin de bu şansı yakalayanlardan olduğunun farkındayım. Öğrencilerimizi destekledikleri için Belediye Başkanımız Serdar Atalay'ı ve bütün yetkilileri kutluyorum. Bu çabaların devam etmesini diliyorum. Genç arkadaşlarımızla birlikte olmaktan dolayı çok keyif aldım, teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Bakanların eşlerini Bingöl'de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in eşi Fatma Dilek Güvençer ise, ziyaretin Bingöllü kadınlara bir moral ve motivasyon kaynağı olduğunu aktararak, "Bingöl halkı adına ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyarete; Vali yardımcıları Mutlu Akyol'un eşi Oya Akyol ve Numan Tahir Şimşek'in eşi Cemile Şimşek, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın eşi Tuba Atalay, Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taşkesen'in eşi Zahide Taşkesen, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Altun'un eşi Yeter Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Arıkız'ın eşi Songül Arıkız, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kavran ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Koordinasyon Merkezi üyeleri ve gönüllüleri katıldı.
(MSA-SO-Y)

03.02.2013 17:06:32 TSI

Editör: Wan Haber