Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) düzenlenen Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Siyaset Akademisi 3. Dönem Kursu'nda konuşmacı olarak katıldı.
DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen siyaset akademisine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbeddin Arzu, Ak Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Oya Eronat, Galip Ensarioğlu, DÜ Rektörü Ayşegül Jale Saraç, kamu kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Siyaset akademisinde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçmişte olağanüstü hal dönemlerinin olduğunu, insanların tepesine devletin bütün ağırlığıyla yüklendiğini söyledi. Kendi dönemlerinde olağanüstü hali kaldırdıklarını belirten Bakan Yıldırım, bununla birlikte birçok reformu da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bölgenin kültürel ihtiyaçlarını dikkate aldıklarını aktaran Bakan Yıldırım, zaman zaman bazı baskılardan bir takım reformları yavaşlatmak zorunda kaldıklarını kaydetti. Reformlardan asla vazgeçmediklerini dile getiren Bakan Yıldırım, "Hala da vazgeçmiş değiliz. Bu reformların bölgedeki ihtiyaçları terörün bir sömürü aracı olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Yaptığımız hizmetlerle, yaptığımız demokratik düzenlemelerle birlik beraberlik kardeşlik projesi ile bu işlerin üstesinden geleceğiz. O olmadı elektronik politika. Bilişimi biz geliştirdik ya. Fiziki muhtıralar iş görmüyor bu sefer elektronik ortamdan, sanal ortamdan muhtıra girişimi. Orada da Ak Parti dik durdu. Ben 75 milyon adına milli iradenin temsilcisiyim dedi. Bana ancak o muhtırayı millet verir dedi. Tavrını koydu. Orada da noktayı koydu. Ancak Türkiye'de siyaset istediğimiz kaliteyi yakalamış değil. Neden, gelişmiş demokrasilerde siyaset sorunları tartışmaz. Sorunların tanımını tartışmaz. Sorunların çözümünde fikirlerini ortaya koyar. Biz sorunun tanımında hala anlaşamıyoruz. Farkımız bu" dedi.
Daha sonra konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, kendilerinin bir yandan Türkiye'nin bürokratik oligarşiden kurtulmasına çaba sarf ederken, bir yandan da milletten aldıkları destek ile sistemi dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi. Bakan Eker, "Ama yakamızdan, paçamızdan, ayağımızdan da bir sürü tutanlar var. Biz bu arada da birçok badirelerde atlattık, çetelerle, obitalarla da mücadele ettik. Bir anayasa hazırlığı başladı, gelişmeler oldu, pat diye AK Parti'ye kapatma davası açtılar. Yalan yanlış birileri bir yerlere talimat veriyor. Andıçlar, internet siteleri kuruluyor, bir takım gazetelere paralel haberler yazdırılıyor önce, sonra o haberler ve internet sitelerinde yazılanlar delil olarak kabul ediliyor. O delillerden de bir iddianame hazırlanıyor kurguya bak. Sonrada şunlar rejim için tehlike falan diyerek kapatalım diyorlar. Bu Türkiye'nin 2 yılına mal oldu. Niye Türkiye'nin anayasası bütünüyle değişmediği millet iradesinin üstün tutulduğu bir sistemin bir nizamın tam anlamı ile bütün kurum ve kuruluşların ruhuna nüfus edecek şekilde oturtulmaması sebebi ile oldu. Onun için şuanda bizim uğraştığımız ve yapmamız gerekende bu" diye konuştu.
(RB-YRT-Eİ-Y)

21.12.2012 20:40:44 TSI

Editör: Wan Haber