Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya'da ortak basın toplantısı düzenledi.
Konya'da bir dizi açılış ve incelemelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Konya il teşkilatını ziyaret etti. Ziyaretten sonra iki Bakan ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun yaptığı konuşmada, "İki Bakanımızı Konya'da ağırlamaktan mutluyuz. Bakanlarımız bulundukları koltuklarına değer katan insanlardır" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'ya bir üniversite müjdesi verdi. Bakan Davutoğlu, "Bugün çok güzel hizmetleri yerinde inceledik. Bakanımızla özel bir müjdemiz var. O da Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin kurulmasıdır. Milli Eğitim Bakanımızın imzası ile Başbakanlığa tebliğ edildi" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, Konya'da heyecan verici eğitim faaliyetlerine şahitlik ettiğini ifade ederek, "Konya bir ilim irfan şehridir. O bakımdan böyle bir günde birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

"ENGELLİ ÖĞRETMENLERİN ATANMASI İÇİN KOMİSYON KURDUK"
Milli Eğitim Bakanı Avcı, sivil kıyafet yönetmeliğinin devam edeceğini söyledi. Bakan Avcı, "Toplumun farklı kesimlerden farklı talepler geliyor, biz de o değerlendirmeyi devam ettiriyoruz. Netleşmiş bir karar yok, mevcut karar devam ediyor. Yönetmeliğe göre, özellikle özel okullarda velilerin yüzde 60'ının kararına göre hareket ediliyor. Daha ilerisi için açıklama yapacak durumda değiliz. Engelli öğretmenlerimizin atanması için bünyemizde komisyon oluşturduk. Engel türleri ve alanlara göre değerlendirme yapacağız. Başarılı olacakları alanları belirlemeye çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan öğretmen ataması için sınava girenlerin listesini aldık. Şimdi hangi oranda hangi alanda engelli öğretmenimiz var ve başarılı olabilir çalışması yapıldıktan sonra öğretmen olarak değerlendireceğiz. Başbakanımızın da söylediği gibi bal gibi öğretmen olma koşullarını konuşuyoruz" dedi.

"SINIR KAPILARI KAPANMAZ"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, kendisine yöneltilen sınır kapısı ve Suriye'deki muhaliflerle ilgili soruları cevapladı. Cilvegöz Sınır Kapısında yaşanan patlamaya değinen Davutoğlu, "Sınır kapılarında vize söz konusu değil. Tedbir konusu ise en geniş kapsamlı olarak ele alınıyor. Kapılarda ve kapıların önlerinde gerekli çalışma yapılıyor. Kapılarda tedbir alınır ama sınır kapıları asla kapanmaz. Suriyeli muhaliflerin ellerine Suriye halkının kanı değmemiş olan Suriye'deki yönetimle görüşebileceklerini söylediklerini biliyorum. Suriye halkının kanı eline buluşanlarla muhalifler görüşmeyeceklerini belirtiyor" diyerek sözlerini tamamladı.
Basın toplantısının ardından AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun her iki Bakan'a da günün anısına tablo hediye etti.
(HİV-İP-YHY-Y)

18.02.2013 18:30:27 TSI

Editör: Wan Haber