Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile beraberindeki İsveç ve Brezilya dışişleri bakanları, tarihi Efes Antik Kenti'ni gezdi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota ve bakanlarının eşleri ile ve büyükelçilerin katıldığı ziyaret, kıyamet iddiaları ile dünyanın gündemine oturan Şirince köyü ile başladı. Bakan Davutoğlu ve konukları burada öğle yemeği yedi. Ardından UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'ne aday gösterilen Efes Antik Kenti'ne geçildi. Rehber Asil Tuncer öncülüğünde tarihi Efes Antik Kenti hakkında bilgiler alan Bakan Davutoğlu ve konuklara; İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal ve ilgili birim amirleri eşlik etti.
Tarihi antik kentte bol bol hatıra çektiren konuklar, program yoğunluğu nedeniyle Meryem Ana Evi ziyaretini iptal ettiler.
Öte yandan, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'ın 9 yaşındaki oğlu Gustav Bildt'in, gezi süresince kameralardan kaçarak yaramazlık yapması dikkat çekti. Küçük Bildt, elindeki fotoğraf makinesiyle koşuşturarak antik kenttin fotoğrafını çekmesi sırasında dadısına oldukça zor anlar yaşattı.
(İHA-OK-Y)

05.01.2013 18:37:34 TSI

Editör: Wan Haber