"Türkiye Şehitlerine Yürüyor" etkinlikleri kapsamında, 1914 yılında Sarıkamış'ta soğuktan donarak şehit olan askerler yad edildi. 'Sarıkamış Şehitleri Özel Programı'na İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.
CE-MAR Toprak Oteli'nde düzenlenen "Sarıkamış Şehitleri Özel Programına" katılan Bakan Şahin, Sarıkamış Şehitlerini 98. yıl dönümünde andıklarını söyledi. Bakan Şahin, Türk askerinin 98 yıl önce Sarıkamış'ta düşman askerine değil, soğuk havaya yenik düştüğünü ifade ederek, "98 yıl önce gerçekleşen bir hadise; bizim olayımız, bizim destanımız, bizim hatıramız, bizim acımız. Zaman 98 yıl öncesinde mekan çok uzak değil. Sonuç bir yenilgi ama mertçe bir yenilgi. Dönmeden, kaçmadan, arkaya bakmadan bir yenilgi. Doğaya yenilgi. Güneyden yazlık elbiselerle kuzeye, soğuğa gittiğini bilerek düşmana karşı yürüyen cengaverlerin yiğitlerin hikayesi" dedi.
Programda Bakan Şahin'in ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise, Sarıkamış'ın Çanakkale gibi bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Bakan Kılıç, "Kahraman ecdadımızın ruhunu yaşatıyoruz. Bu milletin askerlerini, o dağda şühedanın ölümsüz ruhunu fısıldarken bulacağız. Mehmet Akif Ersoy, öylesine ihlasla yazmış ki. Ne yazık ki bu mısraların üzerine yazacak mısralar kalmadı. Sarıkamış bu. Sarıkamış'ta, söz konusu vatan olduğunda aldığı emri sorgulamayan, üzerindeki elbisenin yazlık olduğuna bakmayan, ertesi gün hayatta kalma hissi taşımayan askerlerin kahramanlık destanı var. O emri sorgulamayan askere şaşıranlar var. O emri sorgulamadan şühedanın şehadet şerbetini içen askerlere, onu diyenlere de ben şaşarım" diye konuştu.
Program, musiki dinletisi ile son buldu.
(AA-OK-Y)

05.01.2013 18:50:57 TSI

Editör: Wan Haber