Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 50 bin ton ekmeklik buğdaydan çevrilecek olan 37 bin ton unun Suriye halkına gönderileceğini belirterek, "Bu ekmeklik buğday unu zarar gören sivil halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı'na teslim edilecek. Ve teslim edilecek buğdaylık ekmek ununun nakliyesi ve dağıtımını da Türk Kızılayı gerçekleştirecektir. Bütün bunların çok kısa süre içerisinde yapılması için gereken tedbirler de alınmıştır" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun birer sunum yaptığını kaydeden Arınç, akaryakıt kaçaklığını önlemek için hazırlanan yeni tasarının TBMM'ye sevk edildiğini söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Bakanlar Kurulu'na sunduğu kanun tasarısının ise, ormanların korunmasını ve DSİ'ye ilişkin yeni düzenlemelerin öngörüldüğünü söyleyen Arınç, "Konu üzerinde yeni bazı çalışmalar yapılacak, ondan sonra tasarı imzalanarak TBMM'ye sunulacaktır" dedi.
AB'ye katılım sürecine ilişkin olarak Bakan Egemen Bağış'ın açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Arınç, Güney Kıbrıs'ın dönem başkanlığının sona ermek üzere olmasına dikkat çekti. Dönem başkanlığının İrlanda'ya geçecek olmasını hatırlatan Arınç, "İrlanda ile ilişkilerimizin çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz" diyerek, İrlanda'nın dönem başkanlığında Türkiye'nin AB üyeliğinin geçmişe göre daha da hızlanacağını ifade etti.

"SURİYE'YE 50 BİN TON EKMEKLİK BUĞDAY UNU GÖNDERİLECEK"
Suriye konusununda gündeme geldiğini ve dün gerçekleşen saldırılarda bir fırın önünde kuyruğa giren sivillerin bombalanarak öldürüldüğünü söyleyen Bülent Arınç, Esad rejimine ait uçakların füzelerle bazı şehir merkezlerini bombaladığını belirtti.
"Türkiye her konuda olduğu gibi insani yardım yapma konusunda Suriye'ye 50 bin ton ekmeklik buğday karşılığı unu; yaklaşık 36-37 bin ton ediyor, hibe etmek konusunda bir kararname imzaladık. Yani Toprak Mahsülleri Ofisi'ne yetki verildi. 50 bin tona kadar ekmeklik buğdayın un haline getirilip; karşılığının 37 bin ton olacağını düşünüyoruz, Suriye'ye gönderilmesi ve halkın ekmek ihtiyacının acilen karşılanması konusunda bir insani yardım amacıyla kararnameyi imzalamış bulunuyoruz. Bu ekmeklik buğday unu zarar gören sivil halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı'na teslim edilecek. Ve teslim edilecek buğdaylık ekmek ununun nakliyesi ve dağıtımını da Türk Kızılayı gerçekleştirecektir. Bütün bunların çok kısa süre içerisinde yapılması için gereken tedbirler de alınmıştır."
Bülent Arınç, gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının 2012 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı olduğunu hatırlatarak, başarılı alanların tekrar gözden geçirildiğini ve 2013 yılına sarkacak takvim içinde de hangi çalışmaların yapılacağının, hangi adımların öncelikli atılacağı konusunda geniş bir fikir alışverişi yapıldığını anlattı.

4. YARGI PAKETİ GÜNDEME GELMEDİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Gazetecilerin akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili TBMM'ye sevk edilen kanun tasarısının içeriğinde neler bulunduğunu sorması üzerine Arınç, içeriğe ilişkin bilgi veremeyeceğini belirterek, Türkiye'nin büyük bir vergi kaybıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bu vergi kaybını önlemek ve haksız kazancı engellemek için bu adımın atıldığına vurgu yapan Arınç, "Bazılarına mükerrer ceza, bazılarına idari para cezası verildiğini, yargının da bu konuda tek bir hüküm ve bu hükmün de kolayca uygulanabilir olmasının gerektiği konuşuldu. Yani mevcut yargıdaki dosyalarla ilgili olarak kamuoyunda ve taraflar arasındaki tartışmaların devam ettiğini biliyoruz. Bunların ortadan kalkması lazım ve akaryakıt kaçakçılığının Türkiye'de mutlaka caydırıcı önlemlerle sonuna gelmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Bülent Arınç, 4. Yargı Paketi'nin gündeme gelip gelmediği sorulması üzerine ise, daha önceki Bakanlar Kurulu toplantısında Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den konu üzerinde çalışmalar yapmasının istendiğini hatırlatarak, "Bu nedenle bugün sonuçlanmış ve Meclis'e sevk edilmek üzere hazır hale gelmiş bir 4. Yargı Paketi'nden bahsedemiyorum" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE OLUMLU SONUÇLAR ALIYORUZ"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın terörle mücadele konusundaki bazı söyleriyle ilgili bir soru üzerine "Sayın bakanımızın da görev alanı içerisinde; Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, istihbarat ve alanda terörle mücadele yapan güvenlik güçlerimiz bütün imkanlarını kullanarak bu konudaki adımlarını atıyorlar ve olumlu sonuçlar alıyoruz" diye konuştu. Arınç ayrıca 2013 yılında ayrıca yapılacaklarla ilgili bir tartışma gündeme gelmediğini belirterek, "Mevcut devam eden sürecin başarılı olarak devam edeceğini ve güvenlik güçlerimizin bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptıklarını biliyoruz" şeklinde konuştu.
Bülent Arınç, açıklamalarının sonunda ise vatandaşların yeni yılını, Hristiyan aleminin de Noel'ini kutladı.
(AT-YHY-Y)

24.12.2012 20:12:52 TSI

Editör: Wan Haber