Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili olarak "Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçmişte yapılan bir müracaat olduğunu ve bununla ilgili bir soruşturma bulunduğunu arkadaşlarımızdan bilgi olarak aldım. Şüphesiz bu soruşturmada, nerede bulunmuştur, kim koymuştur, nasıl bir aygıttır, hangi teknolojik imkanlara sahiptir, bunun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeri ve zamanı geldiğinde açıklanması öngörülebilir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın ofisinde dinleme cihazının bulunduğunu hatırlatarak, bu konuda kendilerinin fikrini sorması üzerine bu konunun Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelmediğini söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda konuyla ilgili bir müracaat bulunduğu kaydeden Arınç şöyle konuştu:
"Ama Sayın Başbakanımızın söyledikleriyle sınırlı olmak üzere sanıyorum bakanlarımızdan birisi de açıklama yaptı. Bununla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda geçmişte yapılan bir müracaat olduğunu ve bununla ilgili bir soruşturma bulunduğunu arkadaşlarımızdan bilgi olarak aldım. Şüphesiz bu soruşturmada, nerede bulunmuştur, kim koymuştur, nasıl bir aygıttır, hangi teknolojik imkanlara sahiptir, bunun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeri ve zamanı geldiğinde açıklanması öngörülebilir."
(AT-YHY-Y)

24.12.2012 19:39:05 TSI

Editör: Wan Haber