Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'de ilk olarak Konya'ya yapılan bilim merkezi inşaatını inceledi. Yetkililerden bilgi alan Bakanlar, Konya Bilim Merkezi'nin örnek bir proje olduğunu vurguladı.
Bir dizi açılış ve ziyaretler için Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri ve beraberindekilerle Konya Bilim Merkezini inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden detaylı bilgi alan Bakanlar, ayaklarına giydikleri poşet ve koruma kaskları ile inşaatı gezdi.
Güzel bir projeyi gezme imkanı bulduklarını ifade eden Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Burası, Türkiye'de bir ilk niteliğinde, dünya'da da önemli bilim merkezlerinden biri olmaya aday. İnşallah burası bilim aşkının yeşerdiği, çocuklarımızın gelecek nesillerin çok daha üst teknolojiye doğru ülkemizi taşıyacakları ilk çalışmalarını yaptıkları merkez olacaktır" dedi.
Bakan Avcı'da Milli Eğitim Bakanı olarak ilk resmi ziyaretini Konya'ya yapmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, "Burada çok güzel eserlerle karşılaşıyoruz. Konya Bilim Merkezi de bunlardan bir tanesi. Konya Bilim Merkezi aslında Anadolu kentlerinin bir oldukları takdirde neler yapabileceklerinin güzel bir örneği" diye konuştu.
(HİV-İP-Y)

18.02.2013 16:26:42 TSI

Editör: Wan Haber