Rize'nin Çayeli ilçesinde 15 yıldır esnaflık yapan ve şu anda da tekstil işletmeciliği yaptığını belirten Fazlı Temel, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın açıklaması sonrası tüketici kredisi kullandığı bankayı tüketici sorunları hakem heyetine şikayet ederek kendisinden kesilen dosya masrafını geri almaya hak kazandı.
Konu ile ilgili İHA Muhabiri'ne açıklama yapan Fazlı Temel "Kamuoyunda konu ile ilgili çıkan haberleri yakından takip ettiğini, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın "Deli Dumrul Ücreti" olarak nitelediği, bankaların kredi kullanımlarında uyguladığı dosya ücretini geri almak için kredi kullandığı bankaya başvurdu. 24 Mayıs 2006 tarihinde kullandığı 31 bin TL tutarındaki tüketici kredisinde kendisinden kesilen 400 TL tutarındaki dosya masraflarının geri iadesi için bankaya dilekçe ile başvuran Fazlı Temel kendisine yazılı olarak tarafına herhangi bir para veya ücret iadesinin yapılmayacağının bildirilmesi sonucunda İlçe Kaymakamlığı bünyesindeki İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu.
Fazlı Temel'in başvurusu sonrası konu ile ilgili inceleme yapan İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, tüketici ile müzakeresiz haksız şart kullanılarak sözleşme bendi ihdas etme ve alınan bedellerin gerekçesiz olması nedeni ile tüketiciden haksız şekilde tahsil edilen 400 TL'nin 24.05.2006 tarihinden bu yana işleyecek yasal faizi ile birlikte tüketiciye iade edilmesine karar verdi.
Bu kararın aynı duruma düşen insanlara örnek olmasını gerektiğini dile getiren Temel, mağdur duruma düşen insanların haklarını sonuna kadar aramasını gerektiğini söyledi.
(SB-ÖS-Y)

17.01.2013 15:55:26 TSI

Editör: Wan Haber