Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de sosyal konular, istihdamı artırma ve refahı topluma yayma konularında çok önemli mesafeler alındığını belirterek, bütün tecrübe ve bilgilerin Yemenlilerle paylaşılabileceğine işaret etti.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'da temaslarda bulunacak olan Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Mohammed Saeed Al-Sadde ve beraberindeki heyetle iki ülke arasındaki işbirliği konularını görüşmek üzere Bakanlıkta bir araya geldi. Başbaşa görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, Yemen'in 25 milyon nüfusuyla bulunduğu bölgede son derece önemi olan bir ülke olduğunu belirterek, "Yemen'de bazı siyasi değişimlerin yaşandığını görüyoruz. Yemen yönetiminin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Siyasi istikrar olmadan ekonomik kalkınmanın olmayacağına dikkati çeken Yılmaz, siyasi anlamdaki yeniliklerin ekonomik gelişmeyle paralel yürüdüğünü ifade etti. Gücünü milletten alan yönetimlerin başarılı olduğunu belirten Yılmaz, Yemen yönetiminin de halkıyla bütünleşerek Yemen'in kalkınmasına hizmet edeceğine inandığını söyledi. Yılmaz, yeni yönetimlerin en önemli önceliklerinin sosyal konular, istihdamı artırma ve refahı topluma yayma olduğunu belirtti. Türkiye olarak bu konularda çok önemli mesafeler alındığını anlatan Yılmaz, bütün tecrübe ve bilgilerin Yemenlilerle paylaşılabileceğine işaret etti. Bütün imkanlarla Yemen'in yanında olacaklarını vurgulayan Yılmaz, bütün toplumla Yemen'in yanında olduklarını ifade etti. Yılmaz, "Özellikle Yemen ekonomisinin çeşitlenmesi, petrol dışı değişik sektörlerde Yemen'in daha fazla üretim yapması bizi de çok memnun edecektir. Tabii, planlama konularında toplantılar vesilesiyle tecrübelerimizi Yemenli kardeşlerimizle paylaşacağız" şeklinde konuştu.
Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Al-Sadde ise, Türkiye'de son 10 yılda köklü değişiklikler gerçekleştirildiğini belirterek, Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve diğer alanlardaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi.
(EY-ÖZ-E)

06.02.2013 12:03:40 TSI

Editör: Wan Haber