Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kosova'da farklı kültürleri tehdit olarak değil, kesinlikle zenginlik olarak görmek istediklerini ve Kosova'daki Türk toplumunun da, bu toplumun bir zenginliği olduğunu belirtti.
Kosova'da konuk bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Priştine temasları çerçevesinde Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar ile bir araya geldi.
Kamu Yönetim Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmede, Kosovalı Türk temsilcilerin, Türk halkını başarıyla temsil etmelerinden dolayı gurur duyduklarını ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye için ne istiyorsak Kosova için de onu istiyoruz. Kosova için barış, kalkınma ve refah isterken, Türkiye için de barış, kalkınma ve refah istiyoruz" dedi.
"Farklı kültürleri tehdit olarak değil, kesinlikle zenginlik olarak görmek istiyoruz ve Kosova'daki Türk toplumu da, bu toplumun bir zenginliğidir. Bu topluma güç katar" şeklinde konuşan Bakan Yılmaz, "Biz her bakımdan Kosova'yı destekliyoruz. Uluslararası toplumda hak ettiği yeri almasını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.
Kosova'ya sürekli olarak verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini ifade eden Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, iki ülke bakanlıkları arasında varılan anlaşmalar sayesinde çok önemli işbirliğinin devam ettiğini kaydetti. Bakan Yağcılar, bir çok bakanlıklar arasında olduğu gibi iki ülke savunma bakanlıkları arasında da somut işbirliğin geliştirilmesinin sevindirici bir unsur olduğunu kaydetti.
Bakan Yağcılar, başında bulunduğu Kamu Yönetim Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında da konuk Bakan Yılmaz'a bilgi verdi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi tarafından da kabul edildi.
Bakan Yılmaz daha sonra Prizren'e hareket etti.
(CC-YHY-D)

08.02.2013 18:57:28 TSI

Editör: Wan Haber