Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yurt dışındaki soydaşların başarılarının kendileri için her zaman bir iftihar vesilesi olduğunu belirtti.
İki günlük Kosova ziyareti çerçevesinde Priştine'de gerçekleştirdiği temaslarının ardından Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı tarihi Prizren'e geçen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, burada Osmanlı'dan kalan tarihi eserleri gezdi. Bakan Yılmaz, daha sonra Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu. Kosova kurumlarında Türkleri temsil eden yetkililer, Kosova'da görev yapan Türkiye kurum ile kuruluş temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin hazır bulunduğu geniş katılımlı toplantıda, Türkiye'nin Kosova ve Kosova halkı ve buradaki soydaşlarına verilen desteğin süreceği dile getirildi.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, bu ziyaretlerin iki dost ülke arasında karşılıklı ilişkilerin derinleşmesinde önemli rol oynadığını kaydetti. Bakan Yağcılar, özellikle savunma sahasında yapılan işbirliğinin iki ülke arasında dostlukların pekiştirilmesinde tesirli olduğunu ifade etti.
Katılımcıların alkışlarıyla kürsüye çıkan Milli Savunma Bakanı Yılmaz ise, Türkiye için büyük önem taşıyan Kosova'nın Prizren şehrinde birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakanı Yılmaz, "Kosova'da kendimizi kendi evimizde gibi hissediyoruz. Prizren'e gelmeseydik dahi kendimizi evimizde gibi hissetmiş olduk. Ülkelerimizin ortak tarihi geçmişini ve kültürünü ziyaretimizin başından itibaren hissetmekteyiz" diye konuştu.
Kosova ve Türkiye ilişkilerinde insani bağların özel öneme sahip olduğuna vurgu yapan Bakan Yılmaz, "Kosova'da etkin bir Türk toplumu, Türkiye'de ise çok sayıda Kosova kökenli vatandaşlar var. Soydaşlarımız iki ülke arasında bir köprü rolü oynamakta ve Kosova'nın siyasi, ekonomik ve kültürel hayatına olumlu katkılarda bulunmaktadır. Türkiye olarak yurt dışındaki soydaşlarımızın başarıları bizim için her zaman bir iftihar vesilesi olmuştur" dedi.
Bakan Yılmaz, Prizren'deki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorularını da cevapladı. Sohbet, karşılıklı hediyelerin takdimi ile son buldu.
(EK-CTŞ-CC-D)

09.02.2013 10:31:00 TSI

Editör: Wan Haber