Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Priştine'de Kosova Başbakanı Hashim Thaçi tarafından kabul edildi.
Kosova'ya 2 günlük ziyarette bulunan Bakan Yılmaz, Başbakan Hashim Thaçi tarafından kabul edildi. Samimi geçen görüşmede hükümetler arası işbirliğinin daha da geliştirilmesi ve Türkiye tarafından Kosova Güvenlik Gücü'ne destek maksatlı işbirliğinin ileriye taşınması imkanları ele alındı. Kosova Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Kosova Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri mükemmel olarak değerlendiren Başbakan Thaçi, "Dost ülke Türkiye, Kosova'nın özgürlüğü, bağımsızlığı ve Kosova'nın devlet olma süreci olmak üzere tüm aşamalarda Kosova'yı desteklemiş ve desteklemektedir" dedi.
Thaçi, kuruluşundan bu yana Kosova Güvenlik Gücü'ne verdiği destekten dolayı Savunma Bakanı Yılmaz'a teşekkürlerini iletti. Bakan Yılmaz da görüşmede, Türkiye hükümetinin Kosova Cumhuriyeti'nin egemenlik ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği teyit ederek, Türkiye'nin Kosova'nın NATO'ya üyeliğini desteklemeyi sürdüreceğini belirtti.
Kosova'yı ziyaret eden Türkiye'nin ilk Savunma Bakanı olan İsmet Yılmaz, 2 gün süren Kosova ziyareti sırasında orduya dönüşmesi beklenen Kosova Güvenlik Gücü Bakanlığı'nda askeri törenle karşılanarak, Bakan Agim Çeku ile işbirliğinin daha da pekiştirilmesi imkanlarını da ele aldı. Bakan Yılmaz ayrıca, Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi tarafından kabul edildi. Yılmaz, Kosova hükümetindeki Türk Bakan Mahir Yağcılar ile de bir araya geldi. Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Prizren şehrini de ziyaret eden Bakan Yılmaz, Kosova ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye döndü.
(EK-CTŞ-CC-D)

09.02.2013 14:39:48 TSI

Editör: Wan Haber