Türk-İran İş Konseyi Bilgilendirme Forumu kapanış toplantısına katılmak ve seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Van’ın Gevaş ilçesindeki temaslarının ardından Çatak ilçesine giden Bakan Yılmaz, Kaymakam Uhud Emre Koyuncu, Belediye Başkanı Emin Babur ve parti teşkilatını ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Daha sonra ilçede kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Yılmaz, Çatak Yatılı Bölge Okulu'nda verilen yemeğe katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Çatak'a ilk kez geldiğini bildirerek, çok güzel bir tabiata sahip olan Çatak'ta, bu güzelliklerin değerinin bilinmesi gerektiğini söyledi.


Köylerin düzenli yapılaşmasıyla hizmetlerin daha verimli götürülmesinin mümkün olacağına dikkati çeken Yılmaz, çözüm süreci ile birlikte ülkede uzun zamandır şehit haberleri yapılmadığını dile getirdi.


Bakan Yılmaz, "Uzun zamandır şehit haberleri almıyoruz. Kardeş kavgası bitsin, anneler ağlamasın diyoruz. Kendi enerjimizi içimizde harcamayalım, dünyayla rekabette harcayalım diyoruz. Kaynaklarımız boşa harcanmasın, kalkınmaya harcansın diyoruz. Ama birileri bunu istemiyor. Bakın son dönemlerde yaşananları bir gözden geçirin. Birileri çözüm sürecini sabote etmek istiyor. Çözüm süreci sonuçlanmasın istiyor. Ama ben inanıyorum ki 30 Mart seçimlerinde halkımız tuzak kurmak isteyenlere, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere, çözüm sürecini aksatmak isteyenlere en güzel cevabı sandıkta verecektir" dedi.


Laf değil hizmet partisi olduklarını belirten Yılmaz, AK Parti'nin tek derdinin hizmet olduğunu vurguladı. Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için huzur ortamının sağlanması, yatırımın olmasını istediklerini ifade eden Yılmaz, Türkiye'nin 30 yılının heba edildiğini, bir 30 yılın daha heba edilmesini istemediklerini belirtti.


İran'la, Irak'la ticaretin artırılması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Neden komşularımızla kavgalı olalım. Eski Türkiye'yi bir kenara bırakalım. Yeni Türkiye'yi, kalkınmış, demokratik Türkiye'yi birlikte inşa edelim. Bütün illerimiz de bundan faydalansın" diye konuştu.


Daha sonra ilçe esnafını ziyaret ederek 30 Mart seçimlerinde destek beklediklerini dile getiren Yılmaz, BDP'lileri de ihmal etmedi. BDP seçim bürosu önünde bekleyen partililerle tokalaşan Yılmaz, seçimlerin barış ve huzur içinde geçmesi dileklerinde bulundu.

2-007.jpg

3-006.jpg

4-006.jpg

Editör: Wan Haber