Bir dizi gezi ve programlara katılmak için Gaziantep'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gaziantep Valisi Erdal Ata ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti.
Gaziantep Valiliği'ne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önce merasim mangasını selamladı. Daha sonra Vali Erdal Ata tarafından karşılanan Bakan Yıldız, Valilik makamına geçerek, protokol defterini imzaladı. Bakan Yıldız, ziyarette yaptığı konuşmada, "Gaziantep'te bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk içerisindeyim. Burada bir dizi etkinlik var. Onlar için burada bulunmaktayım. Burada enerji zirvesini yapacak olmamız, bizim için onur verici. Gaziantep önemli bir şehir. Türkiye'nin büyümesine sağlamış olduğu katkı çok yüksek. Sanayicilerimiz, hayırseverlerimiz, tüccarlarımız burada çok canlı. O yüzden bu çalışkan insanların ve Gazianteplilerin arasında bulunmaktan dolayı mutluyum." dedi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, "Üniversitenin eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir programınız var. Ondan sonra da bazı toplantılarınız olacak. Bundan dolayı geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 1 Milyon 753 bin nüfusu olan, nüfus sıralaması bakımında genelde 8'inci, ama merkez nüfusu bakımında 6'ıncı büyük kentimiz. Ekonomide de ihracat da, 6'ıncı büyük ekonomiye sahibiz. 4 tane Organize Sanayi bölgesinde yaklaşık 700'e yakın fabrika var. Genellikle makine halısının büyük bir bölümünü Gaziantep sağlıyor. Bunun yanı sıra birçok gıda üretiminin de yüzde 70'ini Gaziantep'te üretiliyor. Nüfus ve öğrenci sayısı da aynı ekonomide artış oranı yüksek olduğu gibi eğitimde de yüksek artış gösterdi. Ben tekrardan Valiliğimize gerçekleştirmiş olduğunuz ziyaretten dolayı şahısınız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bakan Yıldız, Valilik ziyaretinin ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek, Başkan Asım Güzelbey'i ziyaret etti. Burada da protokol defterini imzalayan Bakan Yıldız'a Başkan Asım Güzelbey tarafından bakır işlemeli tepsi hediye etti. Burada basın mensuplarına seslenen Bakan Taner Yıldız, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmete değinerek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i çevreye gösterdiği duyarlılıktan dolayı tebrik ettiğini söyledi. Bakan Yıldız, hem Tarih Kentler Birliği'nden hem de çevreye karşı yapmış olduğu projelerden tebrik ettiğini kaydetti. Hem çöplerin tasfiyesi hem de buradan enerji elde edilmesinin çok önemli olduğunu belirten Yıldız, "Biz, Başkan Güzelbey'in uzun zamandan bu yana tasarladığı ve açılışını yarın yapacağımız enerji zirvesi için geldik. Bakanımız Fatma Hanım ve milletvekillerimiz ile bu zirveye katılmayı planlamıştık ama onlar meclisteki bütçe görüşmelerinden dolayı katılamadılar. Ben Gaziantepli vatandaşlarımızın refah seviyelerinin Gaziantep, Büyükşehir Belediyeciliği ile bir kez daha taçlandığını düşünüyorum" diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, Belediye olarak son dönemlerde enerji konusunda önemli bir mesafe kat ettiklerini belirtti. Sokaktan toplanan çöplerden elde edilen elektrik ile 20 bin nüfuslu bir yerleşimin ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Güzelbey, "Türkiye'de ilk kez arıtma çamurlardan elektrik elde ettik. Bunu da tamamen Gaziantepli mühendisler ile başardık. Türkiye'de bir değişim söz konusudur. AK Parti'nin Türkiye'de yaptığı değişimin küçük bir örneğini de kendi çaba ve gayretimizle biz Gaziantep'te yapmaktayız" şeklinde konuştu.
Başkan Güzelbey, daha sonra Gaziantep'teki tarihi, kültürel ve sanatsal değişim ile ilgili Bakan Taner Yıldız'a basına kapalı bir brifing verdi. Bakan Yıldız ve beraberindeki heyet daha sonra, AK Parti il Başkanlığı'nı ve AK Parti Gençlik Kollarını ziyaret etmek üzere hareket etti.
(MDC-YHY-Y)

13.12.2012 20:19:13 TSI

Editör: Wan Haber