Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ODTÜ'lü öğrencilere seslenerek, "Kurtarılmış bölgeler oluşturmanın bu ülkenin tamamını kurtarmak olmadığını hatırlatmak isterim" dedi.
AK Parti Denizli Aralık Ayı Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Denizli'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya Bakan Yıldız'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Ak Parti Denizli milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.
Üniversitede okuduğu dönemde öğrencilerin kamplara bölünmek istendiğini belirten Taner Yıldız, "Talebeliğimiz zamanında gençlik kamplara bölünmeye çalışılırdı. Bir ülkenin üniversitesi, o ülkenin akademik çevresi daima zihniyetin bir adım önünde olmalı ki o ufku sizlere açsın. Hepimiz talebelikten geliyoruz. Çatışmak kolay, kamplara bölme kolay ancak ülkemizi gelecek kuşaklara daha iyi bırakmak adına her birimizin daha fazla çalışması lazım. Bu çatışmadan kim fayda sağlayacak? Zararı kime olacak?" dedi.
ODTÜ'de yaşanan olaylara da değinen Yıldız, "ODTÜ olayları oldu. Bu olaylar gittikçe nezih bir hale gelen ülkemizde dikkat çekti. Niçin dikkat çekti? Acaba bu çatışma ortamı provokatif bir şekilde başka illere de yayılabilir mi diye. Bu ülke kazanımlarından geri dönmeyecek. Hiç kimse hak ettiği bu refah seviyesinden daha geriye gitmeyecek. İnsanlar fikirlerini özgürce açıklayabilirler. Rağbet bulursa konuşmasına devam edebilir. Ancak bunu çatışma yoluyla birtakım çirkin olaylarla, yalnızca taş atarak değil, sapanların içine koydukları demir bilyelerle polise karşı bunu atarlarsa kimse kusura bakmasın orada demokratik ve özgür bir ifade alanından bahsedemezsiniz. Eli sıkılmış birinin eliyle tokalaşamazsınız. ODTÜ'de bu ülke için çırpınan, bu ülkeye değer katmak isteyen öğrenciler de var. Onları bunlara katmamak gerekir" diye konuştu.
ODTÜ'de yaşanan olaylar sırasında atılan Göktürk-2 uydusu ile kendilerini eleştirenlere de cevap veren Yıldız, "Göktürk-2 uydusu atılırken dalga geçenler oldu, 'Uydunun hepsi bizim mi?' diye. 'Acaba başkası mı yaptı?' dediler. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Bir yerinden başlamadan tamamına eremezsiniz. Bu tartışmalar ışığında büyük resme bakmak lazım. Büyük resim artık kendi sınırlarına sığmayan, büyük Türkiye" ifadelerini kullandı.

ODTÜ'LÜLERE TAVSİYE
Kurtarılmış bölgeler oluşturmanın bu ülkenin tamamını kurtarmak yerine geçmediğini kaydeden Bakan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:
"Kurtarılmış bölgelerle uğraşılacağına Türkiye'nin bütün değerlerini kurtarmaya çalışmamız daha iyi olacaktır. Halkçı, özgürlükçü ve demokratik söylemlerini aşamayan insanların gelecekleri nokta Türkiye'nin yakaladığı doğrular olacaktır. 12 Eylül 1980 öncesini hatırlıyorum. 80 öncesi bizi dövmeye çalışan arkadaşlarla geçen oturduk. Beni o zaman dövdükleri için pişman olanlar var. Bunun bir oyun olduğunu fark edenler var. Ben ODTÜ'lü arkadaşlarıma benzer şeyleri daha önce yakalamalarını tavsiye ediyorum."
Bakan Taner Yıldız daha sonra Denizli Kayserililer Derneği'ni ziyaret etti. Burada biraz rahatsız olduğunu belirten Yıldız, "Boynuma atkı takıyorum. Boynumda ufak bir sıkıntı var. Onun dışında bir sıkıntı yok" dedi.
Bakan Yıldız, son olarak yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet ederek Denizli Valiliğini ziyaret etti.
(EV-GS-Y)

29.12.2012 15:00:05 TSI

Editör: Wan Haber