Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarından pay alan TRT'nin bütçesi ve geçtiğimiz günlerde Bağdat'a giderken uçağının indirilmesi ile ilgili iddiaları yanıtladı.
Bakan Yıldız, TRT'nin 2010 yılında elektrik faturalarından aldığı para, elektrik faturalarını belki de en çok ilgilendiren bakanlık olan Enerji Bakanlığı'nın 2011 yılı bütçesinden daha fazla olduğu iddiaları üzerine, "Enerji ve tabii kaynaklar bakanlığının bir merkez idari kısmının bütçesi vardır, bağlı ilgili ve ilişkili kuruluşların bütçesi de farklıdır. Bizim yaklaşık 28 tane genel müdürlükte yürüttüğümüz çalışmalarda ayrılan bütçe 4 milyar TL civarındadır. Bu açıdan öyle bir karşılaştırma yapmak doğru değildir. Merkez idari kısmın bütçesi tabii ki sınırlıdır" dedi.
Bağdat'a giderken uçuşunun neden iptal edildiği konusunda sorulan bir soruya ise Bakan Yıldız, "Bir gazetenin doğru yazmadığı bir konula ilgili böyle spekülasyon yapmak doğru değil. Devlet işi ciddi bir iştir o acıdan biz Amerika Birleşik Devletleri yetkilileriyle zaten görüşüyoruz. Böyle bir konu kesinlikle söz konusu değildir" yanıtını verdi.
(HD-ÖK-Y)

14.12.2012 15:25:39 TSI

Editör: Wan Haber