Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Doğalgaz ticaretimiz devam edecektir. Doğalgazla alakalı ambargo söz konusu değil" dedi.
İran Milli Günü, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hosselnpour'un verdiği resepsiyonla kutlandı. Swiss Otel'de düzenlenen geceye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan katıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, gazetecilerin 'İran'ın ambargo altında olmasını ve bunun Türkiye İran ilişkilerine nasıl yansıyacağını' sorması üzerine, "Petrol ve doğalgaz alımında ticaretimiz devam ediyor. Türkiye ihracatını İran da ihracatını bu şekilde karşılıyor. Önceden belirlenmiş, mutabakatı sağlanmış bir petrol ticaretimiz var" diye konuştu.
Uzun süreden beri devam eden doğalgaz alımının olduğunu belirten Yıldız, soğuk ve olumsuz hava koşullarında İran'ın bu zamana kadar doğalgazı hiç aksatmadığını ifade ederek, "Doğalgaz ticaretimiz devam edecektir. İran'la her konuda aynı şeyleri düşünüyor ve her konuda mutabık kalacağız diye bir kayıt yok. Dost ve kardeş ülke İran ile bir kısım konularda iyi anlaşabiliriz, bir kısım konularda daha az anlaşabiliriz. Bu bizim kardeşliğimize herhangi bir sıkıntı getirmez. Doğalgazla alakalı ambargo söz konusu değil" açıklamasında bulundu.
(PS-YHY-Y)

07.02.2013 20:18:33 TSI

Editör: Wan Haber