Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu çalışmalarını yerinde denetledi. Yıldırım, Körfez Geçişi Köprüsü'nün kuzey ayağı çalışmasının startını da kendi kullandığı tekneden verdi.
İstanbul-İzmir arasını 4 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolundaki Samanlı Tüneli'nde inşaat bütün hızıyla sürüyor. 3 bin 414 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun tüneli olacak olan Samanlı Tüneli'nin şu ana kadar bin 400 metrelik bölümü tamamlandı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çalışmaları yerinde görmek için Yalova'ya geldi. Önce Dilovası-Hersek-Altınova-Orhangazi-İznik Güney Kavşağı-GemlikBursa Ovaakça güzergahını havadan helikopterle inceleyen Yıldırım, Samanlı Tüneli şantiyesini gezdi. Ardından helikopterle Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Hersek şantiyesine gelen Bakan Binali Yıldırım'ı; Yalova Valisi Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve bürokratlar karşıladı.
Bakan, tünelin Hersek şantiyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden brifing aldı. Brifingde, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 377 kilometre otoyol, 44 kilometre bağlantı yolu ve finansman maliyetleri ile birlikte yaklaşık 9,5 milyar dolar bütçeli bir proje olduğu dile getirildi. Proje tamamlandığında ise İstanbul-İzmir arasındaki mesafenin yaklaşık 140 kilometre kısalarak 3,5-4 saate ineceğinin altı çizildi.
Brifingin ardından bir tekne ile Körfez Geçişi Köprüsü'nün kuzey ayağı temel kazı çalışmalarını inceleyen Yıldırım dümene geçti. Kazı çalışmalarının yürüdüğü bölgede tekneyi bir süre durdurup yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra Hersek bölgesine geri döndü.
(OA-MŞ-GS-Y)

12.01.2013 15:48:23 TSI

Editör: Wan Haber