Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2011'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "çılgın proje" olarak açıklanan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili hazırlıkların büyük oranda bittiğini açıkladı.

Irmak-Zonguldak-Karabük tren ağı rehabilitasyonu projesinin açılış töreninin ardından trenle Zonguldak'a hareket eden Binali Yıldırım, Zonguldak'ın Filyos beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Buradaki konuşmasında ülkeyi böldürmeyeceklerini söyleyerek şöyle konuştu:
"Yolları böldük. Hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böleriz, ama ülkeyi bölmek isteyenlerin de canına okuruz. Ekmeğimizi böleriz. Ülkemizi böldürtmeyiz. Ay yıldızlı bayrağımızı göklerden indirmeyiz. Cümle alem bunu bilsin. Yağma yok. Ecdat bu toprağın her karışını kanıyla bu hale getirdi. Bizlere emanet edilen bu mübarek cennet vatanı çocuklarımıza torunlarımıza, aynen daha fazla kalkınmış daha fazla zenginleşmiş olarak teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur. İçeride, dışarıda kim kiminle iş tutuyorsa bunların hepsinin hesabını teker teker göreceğiz. Bunlar kiminle iş tuttuklarının, gün gelir o iş tuttukları o dış, iç çevreler bu milletin yüzüne bakamayacaklar. Onun için hiç merak etmeyin. Vekillerimiz, bizler, belediye başkanlarımız var gücümüzle emrinizdeyiz. Hizmetinizdeyiz. Çünkü işimiz hizmet, gücümüz millet. Durmak yok, yola devam." 

KANAL İSTANBUL'DA SONA DOĞRU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2011'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "çılgın proje" olarak açıklanan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili hazırlıkların büyük oranda bittiğini belirterek, "Bundan sonrası artık uygulama için gerekli çalışmaları tamamlamaya kaldı." dedi. Bakan Yıldırım, Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi Karabük-Zonguldak kesimi açılış törenin ardından trenle Karabük'ten Zonguldak'a hareket etti.

Editör: Wan Haber