Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda incelemelerde bulundu.
İlk olarak İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu ve hükümlü çocuklar ile bir araya gelen Bakan Yıldırım ve Ergin, burada sohbet ettikleri çocuklarla birlikte pasta yedi. Tutuklu ve hükümlü çocuklar için oluşturulan sahada futbol oynayan Bakan Yıldırım'a günün anısına forma hediye edildi. İki bakan ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Spor Salonu'nda kadın mahkumlar için düzenlenen programa katıldı. Programa ayrıca İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu, TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, PTT Genel Müdürü Osman Tural, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de katıldı.
Konuşmasına 2013 yılının tüm mahkumlar için güzel bir yıl olması temennisi ile başlayan Bakan Yıldırım, son 10 yılda insanı yücelten bir siyasi politika izlendiğini belirtti. Bayan mahkumlara ünlü filozof Konfüçyüs'ün sözünü hatırlatan Bakan Yıldırım, "Gerçekten Allah düşürmesin ama düştükten sonra burada günlerini geçirirken yavrularımızın en iyi şekilde, hayattan kopmadan bu süreyi en verimli şekilde tamamlamaları için çok güzel tesisler yapmışlar. Ünlü filozof Konfüçyüs; 'Elmas nasıl yontulmadan mükemmelleşmezse insan da acı çekmeden olgunlaşamaz. Size mutluluk nedir diye sorsam, bana vereceğiniz cevabı merak ediyorum'. Mutluluğun sırrı anne. Anne 9 ay sabrederek mutlu sona ulaşabiliyor. Sabır Arapça'da 'hapis' anlamına geliyor. Dinimiz de sabra çok önem veriyor. Her şeyin anahtarı sabır. Burada geçirdiğiniz her an sizin için çok zor ama her gecenin sabahı, her inişin çıkışı, her kışın bir baharı vardır. Kader arkadaşlarınızla dayanışma içinde bu zorlu günlerin üstesinden geleceksiniz" dedi.
Bakan Yıldırım, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin el üretimleri ile ekonomiye katkı sağladıklarını belirterek, eğitim sürecine katkı sağladıklarını ifade etti. Bakan Yıldırım, "Çok önemli ürünler meydana getiriyorlar. Muazzam eserler üretmişler. Biz de bu eğitim ve üretim sürecine bir katkımız olur mu diye karar verdik ve mikro kredi uygulamasına biz de katılıyoruz. 50 bin TL ile biz de katılıyoruz. Türk Telekom bize destek oluyor. Sizlere mikro kredi verilecek. Bu kredi ile üreteceğiniz her türlü ürünler insanlarımıza hizmet olarak geri dönecek" diye konuştu.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, Türkiye'nin cezaevleri sistemi ile önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Şu anda parlamentoda olan tasarımızı Adalet Bakanlığı'ndan çok tutuklu hükümlüler yakından takip ediyor. Biz de buralara düşenler için yapabileceklerimizi zorluyoruz. Çocuklu kadınların cezaevinde olması halinde denetimli serbestlik süresince bir yıl yerine iki yıl süreyle yararlanmasını öngörmüştük. Dünyada evli tutuklu ve hükümler için aile görüş uygulamasını başlatıyoruz. Hazırlıklarımıza başladık. Evli olan tutuklular, eşleri ile özel görüşmeler yapabilecekler. İnşallah cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklu kardeşlerimiz açısından hayırlar getirsin diliyorum" dedi.
(AH-CC-Y)

05.01.2013 17:18:33 TSI

Editör: Wan Haber