Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Körfez geçiş köprüsü ve İstanbul-İzmir otoban projesinin maliyetinin 10 tane 100 bin nüfuslu şehre bedel ve Türkiye'nin 1950 yılındaki milli gelirinden yüksek olduğunu söyledi.
Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Körfez geçiş köprüsü ve İstanbul-İzmir otoban projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım, projenin maliyetinin 53 küçük ülkenin nüfusundan ve Türkiye'nin 1950 yılındaki milli gelirinden yüksek olduğunu ifade etti. Türkiye'de şartların değiştiğine dikkat çeken Yıldırım, "Türkiye, 'teker dönsün, yol olsun' noktasından bu noktalara geldi. Eskiden türküler vardı, 'Yol ver dağlar yol ver. Dağ seni delik delik delerim' diye. Biri özlem, diğeri yalvarmayı anlatıyor. Bu durumların ikisi de artık bitti. Bu proje 10 tane 100 bin nüfuslu şehre bedel bir projedir" dedi.
Bu tür projelerin dünyada az olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, "Bu küresel mali krizin en yoğun yaşandığı dönemde bu tür projelerin dünyada çok örneği yok. Avrupa'da ise hiç yok. Şu anda yapımı devam eden dünyadaki en büyük projedir. Bu projedeki köprünün toplam boyu viyadükleriyle birlikte 4200 metreyi buluyor. Dünyada 3. büyük köprü unvanını taşıyor" diye konuştu.
Projenin tamamlanması ile birlikte Bursa ile İstanbul arasının kısalacağını dile getiren Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
"İstanbul'daki vatandaş Bursa Yenişehir Havaalanı'na Sabiha Gökçen'den önce varacak. Eskiden Türk müteahhitleri işin üzerine gidiyordu. Şimdi durum değişti. Hangisine gitsek diye tercih yapıyorlar. Artık iş seçme noktasına gelindi".
(AF-MŞ)

12.01.2013 13:48:35 TSI

Editör: Wan Haber