Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kars'ın Kağızman ilçesinde yapımı tamamlanan anadolu lisesinin açılış törenine katıldı.
Kars'tan karayolu ile Kağızman'a gelen Bakan Binali Yıldırım'ı ilçe girişince büyük bir kalabalık karşıladı. Davullu zurnalı karşılamada pankart yazarak dertlerini anlatan Kağızmanlılara bütün sorunları çözeceğini belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, okul açılışı içir tören alanına geçti.
Törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, açılışı yapılan anadolu lisesinin son teknoloji eğitim araç ve gereçleri ile donatılmış bir okul olduğunu belirterek, batı ile doğu arsındaki farkı kapatmayı hedeflediklerini söyledi. "Batıda ne varsa doğuda, güneyde, kuzeyde aynısı olacak" diyen Bakan Yıldırım, son 10 yıl içerisinde ülkeye kazandırılan derslik sayısının 186 bin olduğunu, geçmişte olduğu gibi bir derslikte 60 öğrenci olmayacağını dile getirdi. Kars'ta derslik başına düşen öğrenci sayısının 25 olduğunu da belirten Bakan Yıldırım, bu halkın desteği ile eğitimde daha iyi noktalara geleceğini belirtti.
Daha sonra vatandaşlara Kağızman-Karakurt yolu, Kağızman-Tuzluca yolu ve Kağızman-Kars yolunun bölünmüş yol olacağını müjdesini veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kağızman sulama suyu barajının da yapımına 2013 yılında başlayacağını açıkladı.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Yıldırım okul açılışından sonra ilçeden ayrıldı.
(SÇ-AT-AŞ-Y)

27.12.2012 13:16:48 TSI

Editör: Wan Haber