Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede yaptığı değişikliği değerlendirdi.
Ödemiş Devlet Hastanesi'nin açılına katılmak üzere İzmir'e gelen Bakan Yıldırım, İzmir Milletvekili ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın görevden alınmasının kendisinin sorumluluğunu daha çok arttırdığını belirterek, "Sayın Günay'ın gitmesiyle sorumluluğumuz artmıştır. Başından beri İzmir'le ilgili projeleri birlikte yürütüyoruz. '35 İzmir 35', tamamı birlikte takip ettiğimiz önemli projelerden biridir. Bundan böyle herhangi bir bakan değişikliği ve eksikliği olmadan İzmir'e hizmet vermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
"Bir bakan gider, bir bakan gelir. Değişen bir şey yok. 1999'da 3-5 günlüğüne bakan seçilirdi. Cumhuriyet döneminde bakanların iktidarda kalma sürecine bakarsak, bu kadar iktidarda kalan, bakanlık yapan çok az" diyen Yıldırım, "Bakanlar sadece bir bölgeye hizmet verecek diye bir şey yok. Kütür ve Turizm Bakanımız da bu dönemde vekil olarak seçildi. Aynı zamanda bakan olarak görevini sürdürdü. 5.5-6 yıla yakın bakan olarak görev yaptı. Başarılı bir bakanlık yaptı. Kendisi turizm ve kültür alanında kalıcı hizmetler gerçekleştirdi. Bu süreçte İzmir milletvekili olarak İzmirli hemşehrilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Bayındır'dan Ödemiş'e trenle giden Bakan Yıldırım, Günay'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday olarak düşünülüp düşünülmediği sorusuna, "O kadar çok aday olmak isteyen var ki, seçmekte zorlanıyoruz. Adaylık falan İzmir'in öncelikli işi değil. İzmir'in öncelikli işi hizmet. Hastaneler, yollar, havalimanları yapıyoruz. Projelerimiz tüm hızıyla sürüyor. Adaylarla ne diye vakit kaybedelim" yanıtını verdi.
(HD-CC-Y)

26.01.2013 14:07:28 TSI

Editör: Wan Haber