İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) düzenlediği, "Dernek Futbol Kulüplerinde Barcelona Modeli" konulu panele katılan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir takımlarını Süper Lig'de girmek istediklerini söyledi.
İZVAK tarafından düzenlenen panelde konuşma yapan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir takımlarının beklediği desteği yerel yönetimlerin veremediğini öne sürdü. İzmir'de bir takımın mutlaka Süper Lig'de boy göstermesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:
"İzmir sporu seven bir şehir aslında. Univesial, Akdeniz oyunları gibi organizasyonlarla alt yapısı da mevcut. Taraftar kültürü üst düzey olan bu şehre, mevcut durum yakışmıyor. İzmir takımlarının beklediği desteği yerel yönetimler veremedi. Yerel yönetimlerin yapması gereken sadece alt yapı yatırımı değil. Yerel yönetimler amatör sporları bir ayak bağı değil, şehrin dinamiklerini harekete geçiren bir yol olduğunu bilmeli."

"GEÇMİŞTEKİ BAŞARILARLA KENDİMİZ AVUTMAMALIYIZ"
İzmir'in geçmişte önemli spor başarıları olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "İzmir'in spor bakımından esasında geçmişine baktığımızda çok ciddi başarıları olan bir şehir. İzmir'de 100 yıllık takımlar var. İzmir'in 62 yılında UEFA Şampiyonası'nda Avrupa kapılarına ismini yazdıran t akımların olduğu bir şehir olduğunu biliyoruz. Ama İzmir'in geçmiş başarılarıyla kendimizi avutmamalıyız. Başarı kalıcılığını yakalamalıyız. İZVAK'ta bunun için gayret gösteriyor" dedi.

"İZMİR PROJELERİNİN BİR AYAĞI DA SPORLA İLGİLİ"
'35 İzmir 35' projesi kapsamında spor ilgili projelerine de değinen Yıldırım, "35 İzmir 35" projesinin bir ayağı da sporla ilgili. İki tane stadyum sözümüz vardı. Örnek köydeki stadyumun bir kaç ay içinde ihalesi gerçekleşecek daha sonrada diğerinin" diye konuştu.
Öte yandan İZVAK tarafından düzenlenen organizasyonda yılın onur ödülüne layık görülenler ödüllerini Bakan Binali Yıldırım, tarafından aldı.
(BK-MFS-MFS-S)

26.01.2013 19:40:01 TSI

Editör: Wan Haber