Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Esenler Belediyesi tarafından hizmete açılan, vatandaşlarla 24 saat iletişimi sağlayacak Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi'nin (ESTİM) açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yıldırım, AK Parti belediyecilik anlayışının geldiği noktayı değerlendirerek, "Siyaset eşittir halka hizmet. Bizim ideolojik siyasetle işimiz olmaz" dedi.
Esenler Belediyesi, vatandaşa en üst seviyede iletişim hizmeti verilmesi, hizmet kalitesinin arttırılması, süreçlerdeki zaman, emek ve maddi kayıpların giderilmesi amacıyla Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi'ni (ESTİM) kurdu. 'Çözüm Masası', 'Çağrı Merkezi', 'Hizmet Kapınızda', 'Mobil Estim', 'Vatandaş Temsilciliği', 'Elektronik İletişim' ve 'VIP Hizmet' şeklinde 7 ayrı modülü kapsayan iletişim ağı ile Esenler halkına her konuda hizmet verecek olan ESTİM'in açılışını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de AK Parti döneminde belediyecilik anlayışının çok değiştiğini belirterek, "Belediyecilik, Ak Parti belediyeciliği Sayın Başbakanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında başlattığı ve bugün bir marka haline gelmiş hizmet belediyeciliğidir. Diğer Belediye başkanlarımız da Esenler'de olduğu gibi Başbakanımızın açtığı bu yolda başkanı oldukları ilin, ilçenin, hemşerilerinin, hizmetin en iyisini en gelişmişini, en hızlı şekilde vermenin gayreti içerisinde oldular. Belediyeciliği, çukurları, yolları, su ihtiyacını getirmenin ötesinde başka sosyal sorumluluk projelerini de gerçekleştirmek olduğunu burada en güzel örnekleriyle gördük" diye konuştu.

"BİZ TÜRKİYE'NİN AKIL YOLLARINI DA İNŞA EDİYORUZ"
"Esenler'de yaşayan hemşehrilerimize karşı gösterdikleri duyarlık için sorumlu belediyecilik anlayışı için kutluyorum" diyen Bakan Yıldırım, "Bu hizmetlerle bizim ne alakamız var diyenler olabilir? Bizim alakamız ulaşan ve erişen Türkiye'yi adeta imar etmek, yapmak, tüm insanların hayatını kolaylaştırmak, önündeki engelleri kaldırmaktır. Biz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak sadece yol yapmıyoruz. Hava yolunu halkın yolu haline getirmiyoruz. Bu milletin 50 yıllık rüyası hızlı treni gerçeğe dönüştürmüyoruz. Aynı zamanda biz Türkiye'nin akıl yollarını da inşa ediyoruz. İşte bu akıl yolları şu anda mevcut olmasaydı, belediye başkanımızın burada anlattığı hizmetlerin hiçbiri ayağımıza kadar gelmezdi" şeklinde konuştu.

"BİZİM İDEOLOJİK SİYASETLE İŞİMİZ OLMAZ"
Bakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin iktidarıyla Türkiye'nin iletişimde çağ atladığını söyledi. Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
"Önce bilişim otobanlarını yapacaksınız ki, oradan da ESTİM, çağrı merkezi gibi uydudan hizmetlerin takibi gibi ve daha birçok projenin bilişim destekli olarak gerçekleştirilmesi mümkün hale gelsin. Esasen bu hizmetler bizim bakanlığımızın çok fazla fark edilen tarafı değil. İnsanlar yolu yaptığımız zaman görüyor. Ama iletişim daha farklı. İletişimi çok fark etmiyorsunuz ama yaşıyorsunuz. Türkiye'de iletişimin nereden nereye geldiğini çok belirtmeye gerek yok. 2002 yılında Türkiye'de internete girmek mümkün değildi. İletişimde Türkiye'yi Afrika seviyesinden aldık. Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Bugün akıllı telefonda Avrupa'da 1 numara, mobil internette Avrupa'da 1 numarayız. 3G'de Avrupa'nın hatta dünyanın en hızlı altyapısı bizde. Çünkü biz siyasetten tek bir şey anlıyoruz. Siyaset eşittir halka hizmet. Bizim ideolojik siyasetle işimiz olmaz. Vatandaşa temas etme alışkanlığınız olmazsa, o siyasetin geleceği de sonu da yoktur. Onun için AK Parti yerel siyasetçiliği, belediyeciliği dünyada bir marka olmuştur."

"ERMENİ KOMİTACILAR, BİZE SULTAN ABDÜHAMİT'İ 'KIZIL SULTAN' DİYE TANITTILAR"
İstanbul'un tarihi ve coğrafi öneminden bahseden Bakan Binali Yıldırım, 7 tepeli İstanbul'a 7 tane dünyanın en büyük projesini de yaptıklarını söyledi. Marmaray, 3'üncü havaalanı, Ankara-İstanbul arası yüksek hızlı tren projeleri gibi İstanbul'da yapımı süren ve yapılacak olan projelerden bahseden Bakan Yıldırım, İstanbul'da en büyük projeleri yapan Abdülhamit Han'a rahmet diledi. "Osmanlı tarihinin en zor şartlarında en büyük başarıya imza atan, vatan toprağını düşmana kaptırmayan bir sultandır" diyen Bakan Binali Yıldırım, "Bugün Türkiye, Ortadoğu, balkan topraklarında ne kadar eser varsa hepsi Sultanhamit döneminde yapılmıştır. İşte böyle bir sultanı bize Ermeni Komitacılar "Kızıl Sultan" diye tanıttılar. Herkesin Sultanabdülhamit'in hayatını çok doğru okumasını istiyorum.
Bakan Binali Yıldırım, bazı kesimlerin yapılan hizmetlerden rahatsız olduklarını belirterek, "Hayırlı bir iş yaparsanız mutlaka önünüze çıkan olur. Yaptığınız hiçbir hizmet de cezasız kalmaz. Ama hizmeti yapmaktan geri mi kalacağız. Hem mücadele edeceğiz, hem de hizmet vereceğiz. Kimse AK Parti'nin adına destek vermiyor. Adı AK olduğu için değil, hizmetleri AK olduğu için destek veriyor" dedi.

ESTİM'DE İLK ÇAĞRIYA BAKAN BİNALİ YILDIRIM CEVAP VERDİ
Bakan Binali Yıldırım konuşma yaptığı sırada ESTİM'e ilk çağrı geldi. ESTİM'i arayan 79 yaşındaki Saliha Sevim Esin, Bakan Binali Yıldırım ile konuştu. "Şu anda yaşadığımı hissettim" diyen Saliha Esin Başkan Göksu ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Bakan Yıldırım, hasta olduğunu ifade eden kadına sağlık dileklerinde bulundu.
Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ESTİM için "hayran duyulacak, hayret ve memnuniyet verici bir sistem" dedi. Kaymakam Madenoğlu, Esenler'de 500 binin üstündeki insanımıza ulaşarak onların sorunlarını, dertlerini öğrenerek onlara çözüm bulmak önemli bir görevdi. Belediyemiz bu önemli hizmeti yerine getiriyor ve bugün hizmete sunuyor" diye konuştu.

BAŞKAN GÖKSU: "ESTİM ÇOK ÖNEMLİ BİR İLETİŞİM PROJESİDİR"
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise yaptığı konuşmada, "Bir yerel yönetim olarak herhangi bir toplumsal yönetimde en önemli mekanizma iletişimin yönetilmesidir. İletişimi yönetebilmek için bir iletinizin olması gerekir. Bu iletiyi ortaya koyarken hem iletiniz olacak, hem iletiyi taşıyacak insan gücünüz olacak, hem de bu iletiyi en hızlı şekilde ulaştırabilmeniz, en hızlı şekilde geri dönüşümünü alabilmeniz için bilgi çağında bilgi altyapısını oluşturmamız gerekir. İşte estim, buradan yola çıkarak; insan odaklı hizmet ya da hizmet odaklı bir yönetim anlayışının felsefesinin ortaya çıkarmış olduğu çok önemli bir iletişim projesi, çok önemli bir yönetişim projesidir " dedi.
Başkan Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Arzu ettiğimiz şey, bizim yönetim felsefemizde de var olan "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ve en üst düzeyde hizmet ürettiğiniz insanın maksimum düzeyde memnuniyeti ve onun sürdürülebilir memnuniyetiyle beraber onun hayatını kolaylaştıracak devletin bütün argümanlarını, kamunun bütün imkanlarını esas sahipleri için kullanabilmek adına dizayn edilmiş ve esenlerdeki her bir bireyin mutluluğunu ve bir insanın hayatında hangi konuda eksiklik hissediyorsa, o eksiklik hissettiği alanda ben varım diyebilecek önemli bir iletişim projesidir."
Bakan Binali Yıldırım, açılış kurdelesini kestikten sonra Başkan Göksu ile ESTİM'i gezdi.
(HÇ-AS-YHY-Y)

07.02.2013 19:54:55 TSI

Editör: Wan Haber