Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tokat Çevre Yolunun açılışını yaparak 32 yıllık hasrete son verdi. Bakan Yıldırım, açılış sonrası kendi kullandığı araçla Çevre Yolu'ndan geçti.
Sinop'ta bir dizi programa katılan Bakan Yıldırım, Tokat'a havayolu ile yaklaşık 1 saat gecikmeli geldi. Eski Tokat Sigara Fabrikası yanında düzenlenen Çevre Yolu açılışına katılan Bakan Yıldırım, vatandaşların alkışları ve tezahüratları ile karşılandı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Taşkesen, 30 yıldır süren çevre yolunun açılışının Tokatlılara moral ve ümit kaynağı olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım'a bu mutluluğu ve ümidi hükümet olarak yaşattıkları için teşekkür eden Vali Taşkesen, bundan sonra Tokat-Niksar-Ünye yolu ve yeni havaalanı açılışında beraber olmak ümidinde olduklarını söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Bakan Yıldırım ise, Tokat'ın 32 yıl sonra çevre yoluna kavuştuğunu kaydetti. Tokat Çevre Yolu'nun iz bedelle 32 yıl önce yatırıma konulmuş olduğunu ve her seçimde siyasetçilerin çevre yolu üzerinden siyaset yapmış olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Siyasiler, Tokat Çevre yolunu yapacağım diye sizden oy istemiş. Böylece seçimler geçmiş, vaatler unutulmuş. Tokat Çevre Yolu da bir başka seçime kalmış. Ama AK Parti sizin partiniz iş başına geldikten sonra bu ülke, milletimizi için ihtiyacı olan hizmetleri yapmakla kalmadı. Geçmiş senelerden sözleri verilen işleri de yaparak birere birer hizmete sunuyor hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Kamulaştırmada yaşanan sorunlar nedeni ile yolda yıllarca uğraşmak zorunda kalındığını ifade eden Bakan Yıldırım, "Bu yol 3 yıl öncede bitirilebilirdi. Kamulaştırma nedeni ile 3 yıllık gecikme var. Yolu ülkemizin kalkınması, refahı, daha rahat seyahat etmesi için yapıyoruz. Yolları bölüyoruz, hayatları birleştiriyoruz. 10 yılda 16 bin 200 kilometre bölünmüş yol yaptık. Ne anlama geliyor. Size söyleyeyim, 80 yılda Türkiye'nin yapmış olduğu bölünmüş yol miktarı sadece 6 bin 100 kilometredir. 10 yıl üzerine buna 16 bin 200 kilometre yapmanın ne anlama geldiğini takdirlerinize sunuyorum. Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık" diye konuştu.

"TOKAT'A YENİ HAVAALANI"
Tokatlının havaalanına orta büyüklükteki uçakların inemediğini ve yeni bir havaalanına ihtiyaç olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, "Düzenli sefer olmayınca sizler hava yolunu tercih etmiyorsunuz. Vaz mı geçeceğiz? Elbette vazgeçmeyeceğiz. Kaz Ova'yı tarayın mutlaka güzel bir havaalanı Tokat'ın olacak, başka yolu yok. Hiçbir mazeret istemiyorum. Şimdi çözümü bulduk. Kamulaştırmalar başlayacak, sizlerden destek istiyorum. Bu işin kısa sürede yapılması için bize yardımcı olacaksınız. Tokat'ı havalandıracak olan Tokat'ın çok güzel bir hava limanıdır. Bunu biran önce yapabilmeniz için sizden destek istiyorum. İşimizi zorlaştırmayın, kolaylaştırın. İnşallah önümüzdeki senenin ortalarında Tokat Havaalanı'nın inşaatına başlayacağız" şeklinde konuştu.
Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Tokat Çevre Yolu'nun açılışını Vali Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel ve Karayolları yetkilileri ile birlikte açtı. Bakan Yıldırım, açılışın ardından Tokat Çevre Yolu'ndan kendi kullandığı araç ile geçti. Bakan Yıldırım'a Vali Taşkesen ve milletvekilleri eşlik etti. Akşam saatlerine kalan açılış programında Bakan Yıldırım, ayrıca AK Parti Tokat İl Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışını da yaptı.
(Nİ-SLH-YHY-Y)

14.12.2012 18:21:49 TSI

Editör: Wan Haber