Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde her alanda gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak muazzam bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini söyledi.
Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği tarafından Barida Otel'de düzenlenen 'Yılın Başarılı İş Adamları Ödül Töreni'ne katılan Bakan Yazıcı, tören öncesinde Gül Toplantı Salonu'nda işadamları ile istişare toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Bakan Yazıcı, Türkiye'nin son 10 yıl içerisinde her alanda gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak muazzam bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini söyledi. Yazıcı, "İnsanlarımızın kullandığı araçlardan konutlara kadar, evdeki mobilyaya kadar muazzam bir değişim var. Bütün bunlar Türkiye ekonomisinin büyümesiyle sağlanıyor. Türkiye'nin zenginliği artmasaydı memlekette bu değişim ve dönüşüm olmazdı. Türkiye bu değişim ve dönüşümü yakaladı, istikrarla sürdürüyor" dedi.
Milletin gündemiyle hükümetin gündemini birleştirdiklerini belirten Bakan Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri olarak periyodik toplantılarımızı aksatmadan sürdürüyoruz. Artık Bakanlar Kurulu'nun toplantısı haber konusu olmuyor. O rutin zaten. Ama onun gündeminde milletin gündemi var" diye konuştu.
Türk Ticaret Kanunu'nun çıkarılmasıyla ticari hayatın aktörlerinin bütün faaliyetlerinin tepeden tırnağa şekillendirildiğini aktaran Bakan Yazıcı, "Yaptığımız her işi, o düzenlemenin paydaşlarıyla paylaşarak yürütüyoruz. Reel hayatın gerçekliğiyle uyum sağlanamayacak tıkanmalara yol açacak düzenlemeleri hemen büyük bir düzenlemeyle geçirdik" dedi.
Isparta Girişimci Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bayhan'ın yönettiği istişare toplantısında, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar başta olmak üzere iş dünyasının temsilcileri Bakan Yazıcı'ya sorunların aktardılar. İstişare toplantısının ardından ödül törenine geçildi. Isparta'da yılın girişimcisi Isparta'ya ilk beş yıldızlı oteli kazandıran Öngör Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sami Öngör olurken, yılın değer katan şirketi ödülüne Isparta Yatırım A.Ş. ortaklığı layık görüldü. Yılın sanayicisi ise yakıt sistemleri üzerine üretim yapan ÜNMAK Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlüsoy oldu. Ödüller Bakan Yazıcı tarafından takdim edildi.
(CC-Y)

24.01.2013 18:02:52 TSI

Editör: Wan Haber