Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Türkiye'nin büyümesi için kadınların desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜSİAD ve Dünya Bankası'nın ortaklığında düzenlenen "Adım Adım Anadolu" toplantı dizisinin 4.'sü olan "Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma" konulu toplantı, Bursa Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda kadınlar için iş fırsatları ele alındı.
Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, adım adım Anadolu'yu gezerek kadınları istihdama katmaya çalıştıklarını dile getirdi. Asan, kadının iş yaşantısından soyutlanamayacağını belirterek, "Kadın hem kariyerini yapabilir hem aile içinde kendi görevlerini yürütebilir. Bizim amacımız öncelikle bu zihniyet gelişimi, aileyi ve kadınları bilgilendirmek. Bazı yanlış bilgiler var. Mesela, 'Kadın evinde otursa işsizlik sorunu kalmaz' deniliyor. Biz bilimsel verilerle böyle olmadığını anlatıyoruz. Türkiye'nin şu anda o kadar büyük ihtiyacı var ki belirlenen hedefe ulaşmak için 150 milyon dahi olsak hala herkese yetecek kadar iş var. Kadın çalıştığında kazandığı paranın büyük bir bölümü çocuklarının eğitimine gidiyor. Yani aileyi geliştiriyor, sağlam, ayakları üstünde duran hale getiriyor. Ekonomi gelişiyor. Bazı gelişmiş ülkelerde kadınların istihdama katılımları daha yüksek. Biz de büyümek isteyen bir ülkeyiz ve kadınların desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.
Yapılan toplantılarla kadınlara çağrı yapıldığını vurgulayan Asan, şöyle devam etti:
"Yerelde sıkıntılarımız varsa bunları tespit ediyoruz. İş-Kur kursuna katılmış, bir beceri öğrenmiş ya da kredi alıp iş kurmuş kadınlar gibi rol modellerle fikirler veriyoruz. Meseleri tespit ediyoruz, üstünde çalışıyoruz, mevzuatın değişmesi gerekiyorsa onunla ilgili de çalışma yapıyoruz."
TÜSİAD Kadın Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger ise, Türkiye'de kadınların çalışma hayatındaki oranının hayli düşük olduğunu kaydetti. Ger, "Kadınlar çalışma hayatı içinde yeterince yoklar. İşte biz bu proje ile bütün Anadolu'yu dolaşarak onların farkındalığını geliştirmeye çalışıyoruz. Uygun rol modelleri gösteriyoruz" dedi.
(CG-MŞ-GS-Y)

12.01.2013 16:17:26 TSI

Editör: Wan Haber