Burada açıklamalarda bulunan Şen, "TOKİ´de kalan vatandaşlarımızın hiç bir sorunu çözülmemiştir. Günlerdir burada ısınma sorunu yaşanıyor. Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Van Valisi Münir Karaloğlu´nu görevini yapmaya çağırıyorum" dedi.

 

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve il yöneticileri son günlerde TOKİ sakinlerinin artan şikâyetleri üzerine Edremit TOKİ konutlarını dolaşarak incelemelerde bulundu. Burada vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Şen ve beraberindekiler daha sonra basına açıklamalarda bulundu.

 

"BAKAN VE VALİ´Yİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

TOKİ´de yaşanan sorunların takipçisi olduklarını ve bundan sonra da bu tutumlarını sürdüreceklerini kaydeden CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, "Günlerdir bu konutlarda kaloriferler yanmıyor. Sonra da vatandaşa 1.800 TL gibi faturalar çıkarılıyor. Vatandaş da bu parayı ödeyememeğini söylüyor. Ben buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Van Valisi Münir Karaloğlu´nu görevini yapmaya çağırıyorum. 15 torba kömürle vatandaş nasıl ısınsın? Sayın Bakan ve Sayın Vali´ye sesleniyorum; Siz kışın en sert döneminde 15 torba kömürle ısınabilir misiniz? Kimsenin vatandaşa bunu yapmaya hakkı yok." şeklinde konuştu.

 

"HAZIRLANAN RAPORU SAYIN KILIÇDAROĞLU´NA  İLETECEĞİZ"

TOKİ´de yaşanan sorunlara ilişkin hazırladıkları raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na ileteceklerini söyleyen Şen, "Bu işin takipçisiyiz. Vatandaşımızı asla yalnız bırakmayacağız. Dün de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Eğer TOKİ sakinlerinin sorunları çözüme kavuşturulmazsa her hafta burada basın açıklaması yapacağım." dedi. 

Konuyla ilgili görüşlerine bildiren Toki Sakini Yurdagül Aygün, Tokilerimizde halen Isınma ve Temizlik sorunu devam ediyor. Sitemizi kendimiz temizliyoruz. 4 siteyi bir Kaloriferci vermişler. Temizlik yapmamaları halinde bizden her ay düzenli aidat alınıyor.

 

Sakine Çaşurlu ise, 3 aydır temizlik yapılmayan sitemizde bize her ay düzenli olarak Mesaj atılıp bizden para talep ediliyor. Ödeme yapmadığımız zamanlar bunu faizle bizden alacakları tehditinde bulunuyorlar. Güneş enerjisi takmışlar ama onlarda bozuk, yönetim bizimle ilgilenmiyor. Özelikle CV7 ve CV8 sitelerine 3 ay boyunca sadece 15 torba kömür verildiğini öne sürdü. Asansörlerinde çalışmadığını belirtti.

 

Açıklamanın ardından konutları gezen Şen, binalarda oluşan çatlaklara dikkat çekerek yetkilileri uyardı.

*Van Haber

Editör: Wan Haber