Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Mersin'de sağlıksız koşullarda yaşayan ve yardıma muhtaç olan Şerife Arslan ve Duran Yıldız'ın Erdemli Huzurevi'ne yerleştirilmesi talimatı vermesiyle yaşlı çift sıcak bir yuvaya kavuştu.
Toroslar ilçesine bağlı Bahçeciler Mahallesi'ndeki bir tarlada sağlıksız koşullarda yaşayan çiftin imdadına Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan koştu. Bakan talimatıyla sıcak bir yuvaya kavuşan çiftin mutlulukları yüzlerine yansıdı.
Huzurevine yerleştirilmeleriyle mutluluktan uyuyamadıklarını belirten yaşlı çift, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a teşekkür etti.
62 yaşındaki Şerife Arslan, yaşadıkları kötü ortamdan kurtulduklarını belirterek, "Sevinçten uyuyamadım. Sağ olsunlar o yaşadığımız kötü evden bizleri kurtardılar. Bakanımıza, müdürlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Kendisini ifade etmekte güçlük çeken 75 yaşındaki Duran Yıldız da kendilerine sahip çıkan Bakan Çağlayan'a teşekkür etti. Yıldız, "Bize bu ortamı sağlayan bütün herkese teşekkür ediyoruz. Burada daha mutlu olacağız" diye konuştu.
Erdemli Huzurevi Müdürü Tevfik Kılınç ise "Yaşlılarımız Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın talimatı, il müdürümüzün takibiyle Erdemli Huzurevi'ne yerleştirildi. Kendilerine oda verildi. Hijyenik ortam sağlandı. Yaşlılarımız detaylı bir sağlık taramasından geçirilecek. Bundan sonra devletimizin koruması altında kurumumuzda kalacaklar. Yaşlılarımızın rahat etmesi için her türlü ortam sağlanacak" dedi.
(OKİ-AKL-Y)

01.02.2013 10:39:01 TSI

Editör: Wan Haber