Bursa temasları sırasında Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığı ve yönlendirmesiyle özel bir firma tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği'ni kullanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dünya standartlarındaki projenin Türk girişimciler için örnek olduğunu söyledi.
Bakan Şimşek, İpekböceği Tramvayı'nı kullanmak için BURULAŞ'a geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve üretici firmanın sahibi Hüseyin Durmaz'ın da hazır bulunduğu ziyarette İpekböceği tramvayı hakkında Başkan Altepe tarafından bilgilendirilen Bakan Şimşek, daha sonra tramvayı kullanarak test etti.
Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında Durmazlar Makina tarafından üretilen tramvayın çok özel bir sisteme sahip olduğunun hissedildiğini belirten Bakan Şimşek, "Burada Bursalı sanayicimizin maharetini ve dünyayla rahatlıkla rekabet edebilecek düzeyde teknolojik alt yapıyla kurulu sistemi yerinde görmüş, test etmiş olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve değerli sanayicimizi bu örnek projeden dolayı tebrik ederim" dedi.
(MŞ)

30.01.2013 19:15:42 TSI

Editör: Wan Haber